Русия обмисля мерки за стабилизиране на цените на дребно на горивата

07:49, 28 септември 2023
"Кабинетът трябва да действа бързо. Промени в данъците на петролната промишленост са сред възможните мерки", категоричен е Владимир Путин
Русия с мерки срещу високите цени на горивата
Правителството вече е предложило да се коригира амортизационният механизъм чрез увеличаване на коефициента, който е бил намален от 1 септември

Русия обмисля мерки за стабилизиране на цените на дребно на горивата.

За това е настоял руският президент Владимир Путин, който е наредил на правителството да направи необходимото, за да гарантира стабилизирането на цените на горивата след скока им, причинен от увеличението на износа.

"Кабинетът трябва да действа бързо. Промени в данъците на петролната промишленост са сред възможните мерки".

Обръщайки се към вицепремиера Александър Новак, Путин каза, че потребителите и земеделските производители очакват конкретни резултати, а цените на горивата на дребно продължават да растат.

Правителството вече е предложило да се коригира амортизационният механизъм чрез увеличаване на коефициента, който е бил намален от 1 септември.

Вицепремиерът посочи сред възможните мерки и увеличаване на защитното експортно мито за прекупвачите на горива, за да бъде ограничен т. нар. сив пазар на горива, движен от спекуланти. По думите на Новак то ще нарасне от 20 000 на 50 000 рубли за тон.

Етикети:
Русия, Владимир Путин, горива
Още от Свят