Русия и Беларус се разбраха за разполагане на ядрени оръжия на беларуска територия

13:31, 25 май 2023
На срещата с беларуския си колега руският министър на отбраната подчерта, че западните държави по същество са започнали необявена война срещу Москва и Минск
Русия и Беларус подписаха документи
Шойгу уточни, че налице е изпълнението на мерки за повишаване на бойната готовност на обединените въоръжени сили на НАТО в Източна Европа

Министрите на отбраната на Русия и Беларус, Сергей Шойгу и Виктор Хренин, подписаха днес в Минск документи, определящи процедурата за съхраняване на руските ядрени оръжия в специално хранилище на беларуска територия, предаде ТАСС.

"В хода на срещата бяха подписани документите, определящи процедурата за съхраняване на руските нестратегически ядрени оръжия в специално хранилище на територията на Република Беларус", съобщиха от беларуското министерство на отбраната.

На срещата с беларуския си колега руският министър на отбраната подчерта, че западните държави по същество са започнали необявена война срещу Москва и Минск, предаде Ройтерс.

"Днес ние заедно се изправяме срещу колективния Запад, който по същество води необявена война срещу нашите страни", заяви Шойгу.

Той уточни, че налице е изпълнението на мерки за повишаване на бойната готовност на обединените въоръжени сили на НАТО в Източна Европа.

"Разполагат се допълнителни военни контингенти и се разгръща военна инфраструктура, засилват се бойните и разузнавателните дейности в близост до границите на съюзната държава".

 

Етикети:
Беларус, ядрено оръжие, Русия
Още от Свят