Путин: Русия оставя "отворен прозорец" към Европа

10:31, 18 ноември 2023
Руският президент заяви, че до края на годината икономическият растеж на Русия ще надхвърли 3%
Изявление на Владимир Путин
Путин каза още, че Русия преживява "трудно време" с европейския елит

"Русия оставя "отворен прозорец" към Европа. Когато стане течение, човек си мисли, че може би е разумно да затвори малко прозореца, за да не му е студено. Но времето за нас е хубаво. Не затваряме нищо, ние не сме в конфликт с европейското общество".

Това заяви руският президент Владимир Путин. Той участва в международен културен форум в Санкт Петербург. Путин каза още, че Русия преживява "трудно време" с европейския елит.

Въпреки наложените от Запада санкции Кремъл твърди, че руската икономика продължава да расте, отбелязва ДПА, като посочва, че това е трудно да се потвърди.

Путин заяви, че до края на годината икономическият растеж на Русия ще надхвърли 3%.

Пиер де Гол, внук на първия президент на Петата република генерал Шарл де Гол, се обърна към руския президент по време на форума в Санкт Петербург, като изрази желание Франция да се присъедини към БРИКС, пише ТАСС.

"Що се отнася до участието на Франция в БРИКС, моля, ако Франция желае, може да остави заявка, ние ще я разгледаме. Особено след като Русия председателства БРИКС през следващата година, както вече казах, ще разработим въпроса с всички наши партньори", отговори Путин.

Етикети:
Русия, Владимир Путин, Европа
Още от Свят