Дъскарев: Изборите изненадаха, американската левица успя да не ги загуби катастрофално

14:33, 23 ноември 2022
"Това е най-слабата американска администрация след Втората световна война", заяви Огнян Дъскарев
Огнян Дъскарев определи изборите като голяма изненада
"В около 70% от броенето на гласовете в тези избори, когато разлика между кандидатите е минимална, винаги печели левият кандидат", заяви Огнян Дъскарев

"Междинните избори бяха голяма изненада, защото американската левица успя да не ги загуби катастрофално."

Това заяви пред "Дивидент" журналистът и международрен анализатор Огнян Дъскарев.


"Това беше логично и нормално, заради най-слабата администрация след войната - тя допусна най-голямото унижение на Америка след ВСВ - в Афганистан през август 2021, най-голямата инфлация от края на 60-те, която буквално всеки ден руши доходите на обикновените хора, най-голямото нахлуване на незаконни имигранти през южната граница на САЩ - 2-4 млн., никой не знае колко са точно. С всичките ужасни последици за обикновените хора - голяма, но достатъчна част от незаконните имигранти носят престъпност, ковид, фентанил, изкуственият наркотик, китайско производство, който уби в 2021 около 100 хиляди американци. Както разбира се и милиарди печалби за могъщите наркокартели, които се превръщат в държава в държавата. Сенаторът от Аризона Марк Кели, от левицата /Демократическата партия/ вчера заяви, че партията му “дори си няма понятие” за кризата на границата". 

Журналистът определи като катастрофалната енергийната политика на Байдън, която е докарала средна цена на бензина 3.63 долара за галон, като в Калифорния цената е 5.20 за галон.

"Това е нищо друго, освен безумна цена за обикновените американци, огромна част от които вече трябва да избират - храна или бензин. За сравнение при Тръмп цената беше около 1.80 долара за галон. Така че, човек очаква левицата да бъде смазана на изборите, но това не стана. Причината: 42 млн души гласували по пощата седмици преди изборите, от които около 70% леви избиратели. И естествено - крайно съмнителното гласуване по пощата. В около 70% от броенето на гласовете в тези избори, когато разлика между кандидатите е минимална, винаги печели левият кандидат. Без коментар, освен - да, разбира се, това трябва да бъде доказвано, но ще бъде доказано, колкото беше доказано и в изборите за президент в 2020".

Според Огнян Дъскарев резултатът от изборите е бил голяма изненада.

"Вече видни републиканци призоваха десните избиратели масово да гласуват по пощата седмици преди изборите, а не само в изборния ден, както главно гласуват републиканците. Шефовете на Републиканската партия не оправдаха огромните си заплати - не си взеха поука от изборите в 2020. Но има и изключения - Тексас, Флорида и Джорджия, където гласуването по пощата беше ограничено и в резултат десницата там победи с голямо мнозинство".

Международният анализатор поясни, че към днешната дата републиканците имат 219 места срещу 213 на демократите в Камарата на представителите.

"Остават четири нерешени места, две в Калифорния, по едно в Колорадо и Аляска. В тези щати все още броят гласовете две седмици след изборите, което показателно. Най-вероятно три места ще вземе десницата и едно място левицата в Аляска и така в Камарата десницата ще има малко мнозинство от осем души. Но се надявам да е достатъчно, за да спре преди всичко разрушителните закони на Байдън, с които печата трилиони долари и така подхранва инфлацията и увеличава стремително дефицита. Десницата вече обяви, че ще разследва в съответните комисии Хънтър Байдън, син на президента заради прочутия му лаптоп. Най-сетне този лаптоп се прочу след безмилостното медийно двугодишно заглушаване в САЩ и Западна Европа, както и тук естествено"

."Основните трудности пред днешната Америка: инфлацията, причинена от печатницата във Федералната банка, която работи и в събота и неделя, тежката енергийна криза, която НЕ Е причинена от войната в Украйна, а от Байдън, тежката имиграционна криза, огромният държавен дефицит. И не на последно място - огромната от живота в САЩ - мечтата за собствена къща - все повече намалява, заради скъпото всекидневие" заяви за "Дивидент" журналистът и международен анализатор Огнян Дъскарев.Етикети:
САЩ, Доналд Тръмп, Огнян Дъскарев
Водещи новини

САЩ избегнаха стопиране на работата на федералното правителство

10:12, 1 Окт 23

Блокадите остават. Премиерът организира среща с протестиращите миньори

09:13, 1 Окт 23

Министър Радев: Териториалните планове са изпратени към ЕК, но това не предопределя решенията

Коментар на енергийния министър
18:25, 30 Септ 23

Италия възнамерява да събере поне 1% от БВП чрез продажба на активи

Италия възнамерява да събере поне 1% от брутния вътрешен продукт
17:45, 30 Септ 23

Енергийният министър към протестиращите миньори: Нужен е диалог

Коментар на министър Румен Радев
15:37, 30 Септ 23

Най-нови

САЩ избегнаха стопиране на работата на федералното правителство

10:12, 1 Окт 23

Блокадите остават. Премиерът организира среща с протестиращите миньори

09:13, 1 Окт 23

Министър Радев: Териториалните планове са изпратени към ЕК, но това не предопределя решенията

Коментар на енергийния министър
18:25, 30 Септ 23

Италия възнамерява да събере поне 1% от БВП чрез продажба на активи

Италия възнамерява да събере поне 1% от брутния вътрешен продукт
17:45, 30 Септ 23

Радев: Политиците в България трябва да работят за съхраняване и развитие на армията ни

Коментар на Румен Радев
16:51, 30 Септ 23

Още от Свят