Нетаняху: Израел нанася удари на враговете си с безпрецедентна сила

09:35, 14 октомври 2023
Армията на Израел е влязла в ивицата Газа
Изявление на Бенямин Нетаняху
Нетаняху заяви още, че е разговарял с президента Джо Байдън и други световни лидери и е събрал "огромна" международна подкрепа за Израел

Армията на Израел е влязла в ивицата Газа. Пехота и танкове са извършили нападения срещу артилерийски части. Също така събират информация за местонахождението на похитени заложници, предава Ройтерс.

"Израел нанася удари на враговете си с безпрецедентна сила", заяви израелският министър-председател Бенямин Нетаняху. Той се зарече да "изкорени" Хамас и заяви, че израелската контраофанзива в Газа "е само началото".

„Бих искал да подчертая: това е само началото. Нашите врагове едва сега започнаха да плащат цената. Няма да описвам сега подробно какво предстои, но бих искал да ви кажа, че това е само началото".

Той заяви, че е разговарял с президента Джо Байдън и други световни лидери и е събрал "огромна" международна подкрепа за Израел.

„Няма да забравим, няма да простим това, което ни се случи. Ние ще изкореним Хамас и ще донесем победа. Ще отнеме време, но ще излезем от тази война по-силни от всякога“.

Много палестинци вече започнаха да бягат от домовете си в северната част на Газа с надеждата да намерят безопасност в южната част на анклава, предаде BBC, след като Израел издаде 24-часово предупреждение за евакуация.

За палестинците в Газа предупреждението на Израел да напуснат има дълбоки исторически и психологически последици, коментира британската медия.

Етикети:
Бенямин Нетаняху, Израел, ивицата Газа
Още от Свят