Байдън увери, че няма да има дефолт

07:15, 26 май 2023
Преговорите между демократите и републиканците относно тавана на дълга още не са дали резултат
Джо Байдън с коментар
Началникът на американския генерален щаб генерал Марк Мили предупреди, че евентуален дефолт ще навреди на бойния дух и на капацитета на въоръжените сили на САЩ

Президентът на САЩ Джо Байдън увери, че няма да има дефолт, предадоха световните агенции.

Коментарът му идва в момент, в който преговорите между демократите и републиканците относно тавана на дълга още не са дали резултат.

"Няма да има дефолт. Рзговорите ми с председателя на Камарата на представителите на американския Конгрес Кевин Маккарти бяха продуктивни".

В четвъртък (25.05) началникът на американския генерален щаб генерал Марк Мили предупреди, че евентуален дефолт ще навреди на бойния дух и на капацитета на въоръжените сили на САЩ, предаде Франс прес.

"Това също така ще подкопае репутацията на страната зад граница".

Междувременно стана ясно, че Байдън е готов на повече ограничения на обществените разходи, за да се избегне дефолт на САЩ.

Той е направил предложение на Маккарти относно някои съкращения на разходите, които биха облекчили държавните разходи с над 1 трилион долара за 10 години.

Това щяло да бъде в допълнение на вече обещаното от Байдън намаляване на дефицита на 3 трилиона долара за 10 години.

От Белия дом обмислят да поставят таван в продължение на две години на обществените разходи в области, в които републиканците искат по-продължителни ограничения.

Етикети:
САЩ, Джо Байдън, дефолт
Още от Свят