Байдън е готов на ограничения, за да се избегне дефолт на САЩ

09:09, 25 май 2023
Междувременно продължават преговорите по въпроса за тавана на дълга
Байдън е готов на ограничения
От Белия дом обмислят да поставят таван в продължение на две години на обществените разходи в области, в които републиканците искат по-продължителни ограничения

Президентът на САЩ Джо Байдън е готов на повече ограничения на обществените разходи, за да се избегне дефолт на САЩ, предаде Франс прес.

Той е направил предложение на Кевин Маккарти, републиканския председател на Камарата на представителите на американския Конгрес относно някои съкращения на разходите, които биха облекчили държавните разходи с над 1 трилион долара за 10 години.

Това щяло да бъде в допълнение на вече обещаното от Байдън намаляване на дефицита на 3 трилиона долара за 10 години.

От Белия дом обмислят да поставят таван в продължение на две години на обществените разходи в области, в които републиканците искат по-продължителни ограничения.

Междувременно продължават преговорите по въпроса за тавана на дълга, като преговорните екипи на демократите и републиканците се събират по-късно днес (25.05) в Белия дом.

"Мисля, че днес може да постигнем напредък", увери Кевин Маккарти, като същевременно разкритикува още веднъж подхода на Байдън по въпроса.

Етикети:
САЩ, дефолт, разходи, Джо Байдън
Още от Свят