Вторият вот на недоверие към кабинета влиза в пленарна зала

07:49, 15 ноември 2023
Той беше внесен от опозицията и е "заради неспособността на правителството да гарантира националната сигурност и отбраната на страната"
Втори вот на недоверие
Първият вот на недоверие към кабинета "Денков“ беше отхвърлен на 13 октомври на извънредно заседание на парламента

Вторият вот на недоверие към правителството на Николай Денков влиза в пленарна зала.

Миналата седмица "БСП за България", "Възраждане" и "Има такъв народ" го внесоха заради недоверие в сектор отбрана и национална сигурност.
Част от мотивите на вота е и темата Шенген. 

Очаква се гласуването на проекта за решение да е не по-рано от 24 часа след приключване на разискванията, съгласно текстовете от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание. 

Според предварителните заявки ГЕРБ-СДС и ДПС няма да подкрепят исканата от трите опозиционни формации оставка на кабинета.

Вчера от ГЕРБ-СДС заявиха, че ще гласуват "против“.

"Колкото и да е трудно, колкото и да е "гнусно“ понякога, всички останали опции са по-лоши от тази", заяви зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

По повод втория вот на недоверие председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски заяви: "Ще бъдем категорични в подкрепата си за правителството, разбира се. Това е пореден цирк. Искат да си правят реклама, за да ги има".

Първият вот на недоверие към кабинета "Денков“ беше отхвърлен на 13 октомври на извънредно заседание на парламента.

Той беше заради провала на правителството в сектор "Енергетика“ с вносители 72 депутати от "Възраждане“, "БСП за България“, ИТН и независимия Радостин Василев.
Етикети:
парламент, правителство, вот на недоверие
Още от Политика