Василев: Борисов ще защити в съда твърденията си за комисионните от оръжие

15:00, 29 януари 2023
Съпредседателите на ПП завеждат дело срещу Борисов
Петков и Василев дават Борисов на съд
"Посредници няма, сделките са направени директно", заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната"

Лидерите на "Продължаваме Промяната" Асен Василев и Кирил Петков ще заведат дело срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за думите му, че са забогатели от сделките с военна помощ за Украйна.

Припомняме, че вчера ( 28 януари) Бойко Борисов обяви, че Асен Василев и Кирил Петков са забогатели с между 800 млн. и 1 млрд. евро. заради посредничеството за оръжие с Украйна. Според него, от 5 млрд. в посредниците са отишли 20%, заяви той в централата на партията на среща с депутати от партията си.

"Браво, че сте пратили оръжието за Украйна. Лошото е, че сте лъгали. Ако не бяхте лъгали, сега "Ди Велт" и другите западни медии щяха да кажат "Браво" на България и българските политически отговорни партии, че са сложили от първия ден украинското знаме. Защото допуснахте посредници с Украйна", попита той.

Днес, ден по-късно Асен Василев отрече твърденията.

"Господин Борисов е осъден лъжец от българския съд. Знаете, че небивалиците, които разправя за посредници в газа и в петрола, сме го дали на съд. Той не се яви и делото продължава. Сега ще му дадем и тези си нови твърдения да ги докаже. Посредници няма, сделките са направени директно по програмите на английското и американското правителство за закупуване на оръжия", заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната".

Етикети:
Асен Василев, Кирил Петков, Украйна, Бойко Борисов, оръжия
Още от Политика