Васил Терзиев: Нямам притеснение от повторна проверка на изборните резултати

12:19, 07 ноември 2023
Повод за коментара на новоизбрания кмет на София е, че щабът на Ваня Григорова ще оспорва избора за кмет на столицата
Коментар на Васил Терзиев
Терзиев е категоричен, че технологиите ще намират все по-голямо приложение в Общината

"Машинациите са извън нашия отбор. Много от безобразията са в мой ущърб. Секции, където имам 120 гласа, пишат 0. Други където имам 84 пак 0. В някои секции обърнати резултати, където аз имам повече гласове от г-жа Григорова, пък те ги пишат наобратно. Мен не ме притеснява. Ние направихме една добра и позитивна кампания. Живеем в правова държава и всеки е в правото си да прави онова, което прецени".

Това заяви новоизбраният кмет на София Васил Терзиев. Повод за коментара му е, че щабът на Ваня Григорова ще оспорва избора за кмет на София.

"Надеждата остава жива, а свободата е на една ръка разстояние - от 3000 до 5000 гласа. Ще бъда първата, която ще поздрави господин Терзиев, ако и когато съдът реши, че тези резултати и начинът, по който бяха постигнати, са законосъобразни", каза Григорова.

Във връзка със ситуацията в местния парламент, Терзиев заяви, че предстоят преговори с всички.

"За нас е важно кои са политиките и да не бъдат нарушавани принципите. Когато си заявявал програма и намерения - дали за инфраструктурни проекти, за детски градини, за други подобрения в града, ние очакваме да получим подкрепа, ако всичките тези хора са ги заложили наистина в програмата, а не е било проформа само, за да се спечелят гласове".

Новоизбраният кмет е категоричен, че технологиите ще намират все по-голямо приложение в Общината.

"И във връзката с бизнеса, и във връзката с гражданите, аз и екипът ми ще работим за развиването на модерната иновативна икономика и привличането на подобен род инвестиции, за да може София да седи все по-добре на картата на иновациите".

Новоизбраният кмет на София изрази готовност за дигитализиране на процеси, които имат значение за бизнеса - като разрешителни режими, електронно разрешително за строеж, дигитализиране на процеси вътре в Общината, да е по-ясно по какво се работи, докъде са стигнали големите проекти, а също и за по-добра връзка с гражданите - като приложение, в което да бъдат всички услуги, които използваме като граждани във връзката ни с Общината - паркиране, плащане на местни данъци и такси, подаване на сигнали, получаване на информация, ако има проблем или ремонт, както и за чат бот, на който да може да му се задават въпроси за неща, свързани с Общината. 

Етикети:
избори, Ваня Григорова, Васил Терзиев
Още от Политика