Ваня Григорова: Ако Терзиев стане кмет, то това е станало с помощта на Костадин Костадинов

09:29, 07 ноември 2023
Екипът на Григорова подготвя жалба до съда, за да оспори изборите
Коментар на Ваня Григорова
Тя обвини ПП-ДБ, че публикували екзитполове часове преди края на изборния ден, които внушавали, че Васил Терзиев води с 12-13%

„Когато има фотофиниш, всеки глас е важен и затова нашите юристи пишат в момента жалбата до съда, като описват в нея многото сигнали за нарушения на изборното законодателство. Не приемам резултата за окончателен и няма как да знаем кой е кмет на София, докато съдът не реши".

Това коментира загубилата изборите за кмет на столицата Ваня Григорова пред БТВ. Тя обвини ПП-ДБ, че публикували екзитполове часове преди края на изборния ден, които внушавали, че Васил Терзиев води с 12-13%.

"През последните дни опонентите ми публикуваха неверни факти и откровено фалшиви новини за мен. Видях публикации, които се занимават с бельото ми. Когато хвърляш лайна, ти си лайномет".

В понеделник (06.11) Григорова написа във фейсбук, че "либералният лайномет продължавал с нова опорка - че съм спечелила в ромските махали. Но аз спечелих в 13 столични района".

"Тези хора буквално в изборния ден публикуват неща, които целят да накарат хората да не гласуват. Когато аз печеля в 13 столични района, а те публикуват съобщения, че Ваня Григорова печели в ромските махали, това е нарушение".

Тя беше категорична, че не е водила разговори с дарители за кампанията, следователно не й се е налагало да връща дарители.

"Аз сама си определях политиката, която ще защитавам, има си счетоводители, които ще напишат отчета за даренията".

Григорова е на мнение, че ако Васил Терзиев стане кмет, то това ще е с помощта на Костадин Костадинов, следователно с помощта на Путин.

Етикети:
избори, Ваня Григорова, Васил Терзиев
Още от Политика