Обединението между ПП и ДБ цели първо място в 49-ия парламент

18:46, 30 януари 2023
Преговорите между двете формации са на финален етап

„Обединението между „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ е в посока финализиране“. Това заяви пред журналисти Даниел Лорер от ПП.

„Това обединение, което предстои да се случи, ще донесе нова надежда на цяла България. Твърдо вярвам, че ние ще сме номер 1 и че следващото правителство, което ще бъде предложено в 49-тия парламент, ще бъде излъчено именно от тази формация", категоричен е той.

Лорер допълни, че твърдо вярват, че заедно ще постигнат много по-добър резултат, отколкото преди.

„Основните партии в това обединение ще бъдат "Продължаваме промяната" и "Демократична България", освен това ще търсим и много допълнителни съюзници на терен из цяла България“, категоричен е той.

Депутатът коментира и ситуацията относно бившият им коалиционен партньор БСП.

„Пред левицата стоят много екзистенциални въпроси. Те се борят дали да останат една малка партия, която играе на крайно левия терен, пред собствената си врата, или искат да бъдат истинска социалдемократична, модерна партия, която да разполага с цялото поле вляво на политическия спектър“.

За правосъдната реформа той заяви:

„Едно от най-тъжните неща, които се случиха в този 48-и парламент беше, че въпреки многократните заявки, че ще правим правосъдна реформа, ГЕРБ и ДПС многократно я бойкотираха до степен, до която стигнахме до това наужким да заявяваме „да, искаме“, но всъщност да протакаме времето на парламента така, че то да свърши и ние да не можем да приемем най-важното нещо – контролът върху главния прокурор. Дори да напреднем, няма да успеем да го приемем“, песимист е Лорер.