Парламентът ще прегласува вота на недоверие

07:51, 17 ноември 2023
Миналата седмица "БСП за България", "Възраждане" и "Има такъв народ" го внесоха заради недоверие в сектор отбрана и национална сигурност
Вторият вот на недоверие влиза ще се прегласува
В четвъртък (16.11) Народното събрание не можа да събере кворум.

Парламентът ще прегласува днес (17.11) вота на недоверие срещу правителството.

Припомняме, че в четвъртък (16.11) Народното събрание не можа да събере кворум.

При първото гласуване участваха 127 депутати - “за” бяха 66, “против” 61, без въздържали се. Малко преди и по време на самото гласуване ГЕРБ-СДС и ДПС напуснаха пленарната зала.

"Последва настояване за почивка от страна на БСП, за да може колегите им да се върнат в пленарната зала. “66 народни представители не могат да свалят кабинета, но 166 могат. Ако наистина депутатите от ГЕРБ и ДПС нямат доверие към този пропутински кабинет, нека да заповядат в зала и да го свалят”, призова Георги Свиленски от БСП.

ГЕРБ-СДС и ДПС не влязоха в пленарна зала при прегласуването, а при проверка на кворума се регистрираха едва 64 депутати.

Наложи се излизане в още една почивка преди прегласуването като след нея ситуацията остана непроменена - ГЕРБ и ДПС отново не влязоха в зала и се регистрираха 63 депутати. Поради липса на кворум Желязков закри заседанието.

Миналата седмица "БСП за България", "Възраждане" и "Има такъв народ" го внесоха заради недоверие в сектор отбрана и национална сигурност.

Част от мотивите на вота е и темата Шенген.

Етикети:
парламент, Вот на недоверие, Народно събрание
Още от Политика