Очаква се забавяне на изборните резултати заради видеозаснемането

13:20, 17 март 2023
“В днешния ден правим проверка на всяко едно устройство, че е инсталирано правилно”, заяви изпълнителният директор на “Информационно обслужване“ АД Ивайло Филипов
Ще има забавяне на СИК
Следващата седмица ще бъде представен адреса на платформата, на която ще може да се гледа видеозаснемането

От „Информационно обслужване“ АД очакват забавяне на обработката на изборните резултати заради промените в Изборния кодекс, които въвеждат задължително видеозаснемане и видеоизлъчване след края на изборния ден. 

“Секционните избирателни комисии ще трябва да преброят бюлетините на техническо устройство, което ще осъществи видеоизлъчването. Очакваме забавяне при пристигането на СИК в Районните избирателни комисии, тъй като протоколите са с малко повече данни“, заяви изпълнителният директор Ивайло Филипов.

Той коментира, че всички технически устройства са в компанията и са инсталирани с приложението, което ще се полза за видеозанемане и видеоизлъчване. 

“В днешния ден правим проверка на всяко едно устройство, че е инсталирано правилно, че има сигнал и батерията му е заредена на 100%”.

Във връзка с обхвата в секциите в страната Филипов заяви, че имат уверението на трите телекома, че работят и ще работят до изборния ден за увеличаване на покритието, където може - с мобилни станции, както и с увеличаване на качеството и капацитета на мрежата. 

Следващата седмица ще бъде представен адреса на платформата, на която ще може да се гледа видеозаснемането, както и интернет сайта, от който всеки ще може да следи какво се излъчва. 

Етикети:
избори, Изборен кодекс, видеонаблюдение, Информационно обслужване
Още от Политика