От 1 февруари децата до 10 години ще пътуват безплатно в обществения транспорт

11:17, 25 януари 2023
"Ако всеки върши работата си съвестно, факторът „небрежност“ ще е изолиран случай", заяви Гълъб Донев
МС одобрява допълнителни 73 млн. лв.
"Мандатът на това служебно правителство изтича следващата седмица", посочи в началото на заседанието Гълъб Донев

Допълнителни средства в размер на 73 млн. лева в подкрепа на услугата „обществен транспорт“ в цялата страна ще одобри на заседанието си днес (25 януари) Министерският съвет. Това заяви служебният премиер Гълъб Донев преди началото на редовното правителствено заседание.

„В резултат на това решение, от 1 февруари до края на годината, всички деца на възраст до 10 години ще пътуват безплатно в градския транспорт, а за учениците отстъпката ще се увеличи от 20% на 70%. Намалението на цената на картите за възрастните хора ще е с допълнителни 20%, общо 40% по-ниска цена“, посочи премиерът.

Датата на следващите предсрочни парламентарни избори вече е известна – 2 април, а мандатът на това служебно правителство изтича следващата седмица, посочи премиерът.

„В последните месеци се изговориха много думи, редуваха се обвинения и обещания, а хората очакват свестни решения и действия. Ако всеки върши работата, за която е избран и назначен, съвестно и с мисъл за другите, ще живеем в държава, в която факторът „небрежност“ ще е изолиран случай. Знаем много добре, че проявите на небрежност са тези, които причиняват щети, понякога с фатален край“, подчерта Гълъб Донев.

Служебният кабинет ще разгледа и промени в медицинската експертиза на работоспособността, които по думите на премиера Гълъб Донев, ще доведат до повече справедливост за хората с увреждания.

Етикети:
правителство, Гълъб Донев, обществен транспорт
Още от Политика