Кирил Петков: Голямата битка са местните избори

18:53, 29 януари 2023
В следващия парламент обединението между ПП и ДБ ще е първа политическа сила и ще има мнозинство, смята съпредседателят на ПП
За Кирил Петков голямата битка са местните избори
Петков потвърди, че с ДБ ще се явят с общ кандидат на местните избори в София. Очаква и „Спаси София” да е с тях

"Голямата битка са местните избори. Там имаме нужда от 20 000 човека, общински съветници, свестни хора ни трябват”.

Това заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков по повод задаващи се парламентарни, а след това и местни избори.

Той сподели, че има дълга редица от граждански организации, които мога да се присъединят към тях за следващите избори.

"Например "Правосъдие за всеки", "Спаси София", екипът "За София", има групи в Стара Загора, в Пловдив", посочи Петков пред Нова телевизия. 

По думите му всичките имат жажда за промяна на средата, в която живеем. Той обясни, че дори и да не се намерят места в листите за парламентарните избори, ПП търсели свестни хора, които да поемат битката за местната власт.

"Не само, че ще бъдем първа политическа сила, в това съм сигурен, но ние ще имаме огромно мнозинство", каза още Петков.

Петков потвърди, че с ДБ ще се явят с общ кандидат на местните избори в София. Очаква и „Спаси София” да е с тях.

Относно обвиненията на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че от ПП са спечелили много пари от войната в Украйна, Петков каза: „Моята грешка е, че влязохме в обяснителен режим. Спирам да се занимавам с неговите „борисовки””, каза Петков.

Относно гласуването на механизма за разследване на главния прокурор, Петков каза:

„Това е поредния театър на ГЕРБ. Ако искат главния прокурор да бъде разследван, има няколко дни да бъде внесен на второ четене. Целият номер беше, от 4 месеца, в последния момент да се опитат да го минат на първо четене, но да не могат да го минат на второ”, смята Петков.

Относно референдума за президентска република, Петков заяви, че това е измислен референдум.

„Слави Трифонов след грешките, които направи, няма нужда даже да го коментирам. Не мисля, че някой вече вярва на този човек”, каза Петков.

Относно референдума, искан от „Възраждане”, Петков каза: „Възраждане” се опитва да събере подкрепа за партията си”, заяви Петков.  

И "Да, България" каза "да" на коалиция с "Продължаваме промяната"

"Идва време да се търсят големите обединителни задачи пред нацията, които да изкарат хората да гласуват. Да дадат смисъл на демократичния процес", заяви пред Нова тв лидерът на "Да, България" Христо Иванов след заседанието.

"Ние ще държим много на нашата идеологическа физиономия, имаме поколенчески дълг", заяви съпредседателят на ДБ.

"Искаме демократично реформаторско управление, което може да реши онези големи национални задачи, в името на които се търси обединение на обществото, за да затворим тежките разделителни линии, които се отвориха в последните години. Тук са и Шенген, и еврозоната, както и Конституционната реформа. Така че в името на тези цели трябва да намерим най-правилната формула и в преговори с ПП ще я търсим", посочи Иванов.

Ден по-рано същата позиция зае и другата партия в коалицията - ДСБ.

Етикети:
Кирил Петков, местни избори, Христо Иванов
Още от Политика