ГЕРБ-СДС: Полицейщината се опитва да сплаши кметовете на партията

11:44, 24 ноември 2022
Задържаха кмета на Стамболийски и областен координатор на ГЕРБ в Пловдив
ГЕРБ-СДС срещу полицейските репресии
Новина не се хареса на цялата парламентарна група на ГЕРБ-СДС, която обяви протестни действия срещу полицейските репресии в страната

Георги Мараджиев - кмет на Стамболийски и областен координатор на ГЕРБ в Пловдив, е задържан тази сутрин при масирана операция на полицията.

Новина не се хареса на цялата парламентарна група на ГЕРБ-СДС, която обяви протестни действия срещу полицейските репресии в страната.

"С нахлуване на специални части с качулки и множество полицейски бусове, е арестуван кмет, излъчен от ГЕРБ и областен координатор на партията в област Пловдив", каза председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова в кулоарите на парламента.

"Какво наложи отново да се нахлува по такъв безобразен начин във фабриката на семейството на Георги Мараджиев? За нас това е поредна демонстрация на полицейщина и категоричен опит да не говорим за провалите на МВР, за загиналите полицаи, за мигрантската криза и нейното неовладяване", подчерта Атанасова.

ГЕРБСДС ще инициира изслушване на вътрешния министър Иван Демерджиев, който да запознае с фактите около "грозното демонстриране на сила", която МВР си позволявало, заяви тя. 

Демонстрацията на полицейщина е опит кметовете на ГЕРБ-СДС да бъдат сплашени, подчерта Георг Георгиев. 

"Да се знае, че всички кметове ще станат обект на подобна репресия, ако дръзнат да стоят не на страната на интересите на управляващите в момента”, добави той и уточни, че ще продължат да искат оставката на Демерджиев.

Пиар акция 

Така Тома Биков определи ареста на кмета от Стамболийски. 

"За нас не е тайна, че този министър през цялото си няколкомесечно управление се занимава с кризисен пиар, а не с проблемите на МВР. Ако на Демерджиев му е останало малко достойнство и мисъл за МВР, още днес трябва да подаде оставката си”, каза депутатът.

Освен кмета на Стамболийски, са задържани още няколко души, предаде бТВ. Разследва се злоупотреба с европейски и обществени средства по проекти. 

Етикети:
кметове, ГЕРБ-СДС, полицейски репресии
Още от Политика