Ето кои са депутатите в 48-ото Народно събрание

19:06, 07 октомври 2022
Общо 28 са депутатите, които е трябвало да декларират от коя листа искат да бъдат народни представители
Ясни са имената на всички депутати, които влизат в 48-то Народно събрание
Решение е взето въз основа на депозираните желания на представителите, избрани в повече от един район на вота на 2-ри октомври

Централната избирателна комисия обяви официално имената на депутатите, които влизат в 48-ото Народно събрание. Решение е взето въз основа на депозираните желания на представителите на партиите, избрани в повече от един район на вота на 2-ри октомври. Пълният списък може да видите тук.

Преди това в комисията постъпиха заявленията от 26-имата избрани за депутати от два многомандатни района, в които те посочиха от къде ще реализират мандата си.

Общи 28 са депутатите, които е трябвало да декларират от коя листа искат да бъдат народни представители. Сред тях са лидерите на ДПС Мустафа Карадайъ, на Демократична България Христо Иванов, на БСП Корнелия Нинова, на "Възраждане" Костадин Костадинов и на "Продължаваме промяната" Асен Василев. Освен тях, от няколко района са избрани още Делян Пеевски, Десислава Атанасова, Ивайло Мирчев, Николай Денков, Кристиян Вигенин и други.

Преди обявяването ЦИК заличи като избрани за депутати още двама представители на политически сили въз основа на постъпили от тях заявления. Това са Деян Николаев Николов, регистриран като кандидат за депутат от листата на „Възраждане” в 24-ти многомандатен изборен район-София, както и Димитър Иванов Аврамов от кандидатската листа на ДПС в 12 изборен район-Монтана.

В четвъртък бе гласуван и отказът на председателя на ГЕРБ Бойко Борисов от място в новия парламент, както и на други избрани за народни представители.

Етикети:
депутати, НС, ЦИК
Още от Политика