Денков и Пеевски в словесен сблъсък през медиите

15:11, 26 ноември 2023
Повод стана гневно обръщение на председателя на ПГ на ДПС към премиера по повод тежката ситуация на много места в страната заради обилните снеговалежи
Денков и Пеевски в словесен спор
Пеевски заяви, че ако го номинират за премиер "няма да избяга от отговорност и може да се справи"

В началото на днешния ден (26.11) председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски излезе с гневно обръщение към премиера по повод тежката ситуация на много места в страната заради обилните снеговалежи и бурни ветрове.

Той изрази недоумение защо министър- председателят е свикал извънредно съвещание в Министерския съвет на живо и онлайн, в което участват министрите на вътрешните работи, на енергетиката и на отбраната, главният секретар на МВР, началникът на отбраната, ръководствата на пожарната и Агенция "Пътна инфраструктура", както и областни управители. Пеевски ги призова да излязат от топлите кабинети и да бъдат при хората, защото, както подчертава, сняг онлайн не се чисти.

"Г-н Премиер, сняг онлайн не се чисти! Докажете, че сте такъв, като заедно с министрите слезете при бедстващите хора".

По време на брифинга в Министерския съвет премиерът Денков попита: "Не знам как г-н Пеевски си представя работата на институциите, но е важно как институциите координират процеса и да са на място със своите екипи и специалисти".

Той не смята, че премиерът трябва да ходи и да се показва на определени места, където трябва всъщност да се работи по предотвратяване на аварии и тежки ситуации. 

Не закъсня и отговора на Пеевски, който заяви, че ако го номинират за премиер "няма да избяга от отговорност и може да се справи".

"Денков да не се заиграва с шегички, а да си върши работата. Премиерът не е научил най-важния урок на властта - че тя е в името на хората, а не за личния му комфорт. И му препоръчвам да не се заиграва с шегички, а да работи".

Председателят на ПГ на ДПС е категоричен, че отговорност на премиера е "да води и координира цялата държавна машина в името на най-добрата подкрепа и сигурност на хората".

Етикети:
ДПС, Николай Денков, Делян Пеевски, зимна обстановка
Още от Политика