Демерджиев: Няма влияние върху МВР

09:12, 17 март 2023
“Ако се говори, че има завладяна държава, МВР не е част от нея”, категоричен е вътрешният министър
Няма влияние върху МВР
“Не мога да си представя как някой може да завладее прокуратурата”, каза още Демерджиев

“Няма влияние върху МВР”.

Това заяви вътрешният министър Иван Демерджиев във връзка с изнесените данни в четвъртък (16.03) от прокуратурата, според които главният прокурор е обект на атаки от олигарси, че има заплашвани прокурори и съдии.

„Не съм участник в този филм или сериал. Разбрах за операцията на ДАНС и прокуратурата на финала, когато беше поискана помощ. Това не е наша разработка. Не мога да преценя дали това е абсолютно коректно”, каза той пред НОВА ТВ. 

Демерджиев е категоричен, че никой не пречи на МВР да изпълнява функциите си.

“Това, което има като информация при нас, не е достатъчно, за да кажа дали има такъв тип организация. Ако се говори, че има завладяна държава, МВР не е част от нея. МВР не е завладяно. Няма влияние върху МВР, което да ни пречи да изпълняваме функциите си. Не мога да си представя как някой може да завладее прокуратурата. Ако има такива хора, които са се обединили, за да дескридитират магистрати, задача на ДАНС и прокуратурата е да изобличат тези хора и да внесат обвинителния акт в съда”.

Припомняме, че вчера (16.03) стана ясно, че прокуратурата разследва няколко души за търговия с влияние.

От държавното обвинение разпространиха намерени у един от тях записи, в които се обсъжда смяната на главния прокурор Иван Гешев и се обяснява, че се събират 400 000 лева за смяната на полицейски началник. 

Етикети:
МВР, Иван Демерджиев, прокуратура
Още от Политика