Борисов: Петков каза, че ако не бъде избран Терзиев - ще падне правителството

11:52, 15 ноември 2023
"ПП-ДБ ще платят цената горчиво, ако направят коалиция в София с "Възраждане" и БСП", категоричен е лидерът на ГЕРБ
Коментар на Бойко Борисов
Борисов съобщи, че в четвъртък (16.11) има среща с европейските посланици и ще им постави този въпрос

"Искам да напомня на Петков, че беше петък и той ми каза, че ако не бъде избран Терзиев - ще падне правителството, тогава аз от Самоков призовах ГЕРБ и благодарение на тези гласове правителството остана".

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той е категоричен, че през последните седмици се е видяла "новата алтернатива на ПП-ДБ, Възраждане и БСП".

"ПП-ДБ ще платят цената горчиво, ако направят коалиция в София с тези партии – Възраждане и БСП, категоричен е Борисов. Ние сме твърда опозиция в София, защото те така поискаха".

Борисов съобщи, че в четвъртък (16.11) има среща с европейските посланици и ще им постави този въпрос.

"ПП-ДБ, Възраждане и БСП изведнъж си късат ризите, че чак до март трябва да стои дерогацията. Дълговата криза е факт вече. Трябва да имаме бюджет, който да пази от дълговата спирала. Ние ще подкрепяме само неща, които смятаме за правилни".

Относно бюджет 2024 г. Борисов заяви, че "в този му вид няма да го подкрепим".

"Съветвам финансовият министър да си го поправи преди първото четене, за да не гласуваме против. При инфраструктурните проекти и общините, ние не сме говорили само там, където имаме кмет, а за всички. Трябва да има механизъм да се подкрепят всички общини – осветление, инфраструктура, администрация. Това да се вкара в бюджета, така че хората живеещи в тези региони да са доволни. Склонни сме да се откажем от всичко, но тогава дефицитът трябва да е още по-малък. Затова и има два подхода - консервативен и междинен. Първият е с намаляване на дефицита и една година стагнация, това е сериозен подход, правилният. Вторият няма да удовлетвори никого, но ще продължи живота на правителството".

Етикети:
ГЕРБ, Бойко Борисов, ПП-ДБ
Още от Политика