Петков на срещна с Ердоган

15:00, 12 март 2022
Турският президент и премиерът са обсъдили възможностите за подобряване на транспортната свързаност между Пловдив и Истанбул
Кирил Петков и Реджеп Тайип Ердоган

Премиерът Кирил Петков разговаря с турския президент Реджеп Тайип Ердоган. Двустранната среща беше в Анталия, където се провежда второто издание на Международния дипломатически форум, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет. 

Двамата са обсъдили добросъседските си отношения между България и Турция, както и желанието за по-активно сътрудничество в енергийния сектор, в сферата на икономиката, инфраструктурата и отбраната.

Кирил Петков и Реджеп Тайип Ердоган отбелязаха напредъка и добрата работа по време на двустранните срещи на министрите на транспорта и предприетото за облекчаване на трафика на ГКПП-тата.

Те са коментирали възможностите за подобряване на транспортната свързаност и изграждането и подобряването на пътните връзки, включително между Пловдив и Истанбул. Турският президент поздрави българския премиер за волята на правителството да пребори корупцията и да реформира съдебната система. Двамата се съгласиха, че тези политики ще привлекат и повече инвеститори.

Петков приветства Ердоган за лидерската му роля в дипломатическите разговори между Украйна и Русия.

По-рано Кирил Петков участва във втория ден на Световния дипломатически форум. В рамките на панела лидерите обсъдиха темата за промяната.

Премиерът подчерта, че условието да направиш промяна в обществото и в политиката е това да си независим.

Етикети:
Кирил Петков, Реджеп Тайип Ердоган, среща
Още от Общество