Оборотът на въздушния транспорт у нас е скочил със 155%

12:57, 24 ноември 2022
Това сочат предварителните, календарно изгладени данни на Националния статистически институт
Оборотите на транспорта скачат
Оказва се, че сериозно увеличение се отчита и в оборота на водния транспорт, където годишният ръст достига 82.8%

Оборотът на въздушния транспорт у нас нараства значително на годишна база - 155.6% през третото тримесечие на тази година, сочат предварителните, календарно изгладени данни на Националния статистически институт.

Оказва се, че сериозно увеличение се отчита и в оборота във водния транспорт, където годишният ръст достига 82.8%. Така общият индекс на оборота в сектор „Транспорт, складиране и пощи” нараства с 42.5%. 

Общият индекс на оборота за сектор "Създаване и разпространение на информация и творчески продукти; Далекосъобщения" е с 14.0% по-висок през третото тримесечие на 2022 г. в сравнение със същото тримесечие на 2021 година.

Съществен ръст се наблюдава при "Производство на филми и телевизионни предавания, звукозаписване и издаване на музика" (25.9%), „Дейности в областта на информационните технологии“ (24.2%), и „Информационни услуги“ (18.5%).


Най-голямо намаление е отчетено при „Издателска дейност“ - с 11.4%.

При бизнес услугите най-голям ръст за периода е регистриран при „Туристическа агентска и операторска дейност; други дейности, свързани с пътувания и резервации“ - със 78.0%, и „Дейности по наемане и предоставяне на работна сила“ - с 26.7%.

Намаление се наблюдава само при „Юридически дейности; Счетоводни и одиторски дейности, данъчни консултации; Консултантски дейности в областта на управлението“ - с 9.8%.

Етикети:
НСИ, оборот, въздушен транспор
Още от Икономика