Инвестициите на Летище София ще бъдат ускорени

17:00, 17 март 2023
От столичния аеропорт съобщиха, че общият брой на обслужените пътници на летището през втория месец на годината е достигнал 495 214
Инвестиции на Летище София
Посланикът на Франция Жоел Мейер е заявил важността на подобряването на регионалната свързаност и ненарушаването на веригите на доставки

"Инвестициите на Летище София ще бъдат ускорени".
Това заяви служебният вицепремиер и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев. Той проведе среща с главния изпълнителен директор на фонд Meridiam и председател на надзорния съвет на „СОФ Кънект“ Тиери До и посланика на Франция Жоел Мейер.
По време на разговорите са били обсъдени възможностите за разработване на общи транспортни проекти от взаимен интерес.
Поет бе ангажимент операторът на летище Мюнхен, който е партньор на концесионера „СОФ Кънект“, да има по-активната роля в проекта за развитие на Летище София.
Вицепремиерът Христо Алексиев е поставил и въпроса за сигурността на летището.
От своя страна Тиери До заяви, че концесионерът е предприел необходимите мерки, за да се гарантира сигурността и безопасността на столичното летище и да не се допускат пропуски в бъдеще.
Той изрази готовност да работи за превръщането на Летище София в авиационен хъб за региона.
От своя страна посланикът на Франция Жоел Мейер изтъкна важността на подобряването на регионалната свързаност и ненарушаването на веригите на доставки.
В тази връзка той заяви, че трети мост над река Дунав, между България и Румъния, е от голямо значение за постигане на тези цели и се ангажира с оказването на необходимата подкрепа в полза на ускоряване проекта.
От столичния аеропорт съобщиха, че общият брой на обслужените пътници на летището през втория месец на годината е достигнал 495 214. 
Етикети:
инвестиции, полети, Летище София, Христо Алексиев
Още от Икономика