Web3 продължава да се развива въпреки крипто зимата

07:30, 23 октомври 2022
Джейсън Шах, продуктов мениджър в Alchemy, платформа за разработка на Web3, заяви, че темпото всъщност се увеличава
Web3 продължава да се развива въпреки трудностите на крипто пазара
„Виждаме всичко друго, но не и зима, виждаме върхове за всички времена във всички форми на развойната дейност“, каза Шах, отбелязвайки, че големи интернет играчи като Facebook, Adobe и Stripe се насочват към Web3

Въпреки сътресенията на крипто пазара, разработчиците на Web3 ускоряват темпото си за изграждане на приложения с блокчейн технология. 

Това каза Джейсън Шах, продуктов мениджър в компанията за разработка на Web3 Alchemy пред CoinDesk.

„Виждаме всичко друго, но не и зима, виждаме върхове за всички времена във всички форми на развойната дейност“, каза Шах, отбелязвайки, че големи интернет играчи като Facebook, Adobe и Stripe се насочват към Web3.

В общи линии Web3 се отнася до нова итерация на интернет, която е до голяма степен децентрализирана и включва блокчейн и други нови технологии.

„Може да видим свят, в който след пет години едновременно ще имаме нови крипто-нативни компании, които биха могли да бъдат изградени само с технологията, която блокчейнът ни предоставя, комбинирани с Web2 компании, които са включили тази технология в своите продукти“, каза Шах.

Местните компании за Web3 като OpenSea или 0x вероятно също ще продължат развитието на блокчейн технологията в опит да се справят с нови случаи на употреба.

Шах каза, че разработчиците се „стичат“ към блокчейни като Ethereum, Polygon и Solana и посочи, че въпреки 60% спад на цената тази година за ether, използването на интелигентни договори за Ethereum се е увеличило с 40%.

Какво е Web3?

Това е интернет, управляван от блокчейн, който предлага децентрализирана алтернатива на мрежата, каквато я познаваме.

Въпреки че все още е в ранните етапи на развитие, Web3 решава това, което изглежда е най-трудният проблем с интернет днес. Той предлага по-добра поверителност на данните, като елиминира централните организации и позволява на потребителите да съхраняват данните си, съхранявани в техните лични крипто портфейли.

Така че, докато Web3 може да не замени изцяло днешния интернет, той може да предложи по-безопасна алтернатива и може да предизвика изселване на потребители от второто към третото поколение на интернет.

Етикети:
крипто, развитие, Web3
Свързани статии
Още от Крипто