Twitter временно ограничава броя на публикациите, които потребителите ще могат да четат на ден

10:39, 03 юли 2023
"Ще има ограничение на проверените акаунти до 10 000 публикации на ден, докато непроверените и новите са ограничени съответно до 1000 и 500 публикации на ден", заявява в публикация Илон Мъск
Ограничения в Twitter
Потребителите на Twitter докладваха за проблеми в платформата през последните няколко дни, включително невъзможност за извличане на туитове, липсващи времеви линии и съобщение за „превишено ограничение на скоростта“

Социалната медийна платформа Twitter временно ограничава броя на публикациите, които потребителите ще могат да четат на ден, след като са видели „екстремни нива на изтриване на данни и манипулиране на системата“, заявява изпълнителният директор Илон Мъск.

В публикация от 1-ви юли Мъск коментира, че ще има ограничение на проверените акаунти до 10 000 публикации на ден, докато непроверените и новите са ограничени съответно до 1000 и 500 публикации на ден.

Потребителите на Twitter докладваха за проблеми в платформата през последните няколко дни, включително невъзможност за извличане на туитове, липсващи времеви линии и съобщение за „превишено ограничение на скоростта“, което доведе до тенденция към хаштаг #TwitterDown #TwitterFail в определени юрисдикции.


Уебсайтът за наблюдение на прекъсвания в реално време Downdetector е видял хиляди доклади, изпратени от потребители, в които се твърди, че Twitter прекъсва през последните 24 часа.

Франция, Обединеното кралство, Германия и Източното и Западното крайбрежие на Съединените щати изглежда са най-засегнатите региони, според Is The Service Down.

Мъск не изясни какво може да е отговорно за изтриването на данните на Twitter и не разясни основната причина зад твърдението за „манипулиране на системата“.

Някои предполагат, че екстремното „изтриване на данни“ е причинено от активирани за сърфиране в мрежата чатботове с изкуствен интелект, като GPT-4 на OpenAI.

Според документите за разработчици на Twitter, ограниченията на скоростта се налагат, за да се управлява обемът на заявките, направени към интерфейса на приложната програма (API) на Twitter.

„Тези ограничения ни помагат да предоставим надеждния и мащабируем API, на който разчита нашата общност на разработчиците“, се посочва в документа.

Джак Дорси, съоснователят и бивш главен изпълнителен директор на Twitter, беше сред малцината, които защитиха последните ходове в публикация от 2 юли, отбелязвайки, че „Управляването на Twitter е трудно“ и решението вероятно е взето за по-доброто на платформата.

Етикети:
Илон Мъск, Twitter, ограничения
Още от Крипто