Twitter спря акаунта на бота, задвижван от изкуствен интелект, „Explain This Bob“

08:25, 19 юни 2023
Това се случи, след като Илон Мъск заяви в туит, че това е „измамен крипто акаунт“
Илон Мъск
Наблюдатели смятат, че Мъск е на мнение, че Explain This Bob се използва като маркетингова тактика за повишаване на цената на BOB

Twitter спря акаунта на популярния бот, задвижван от изкуствен интелект, свързан с memecoin, „Explain This Bob“.

Това се случи, след като Илон Мъск заяви в туит, че това е „измамен крипто акаунт“.


Съобщава се, че акаунтът Explain This Bob е натрупал над 400 000 последователи преди спирането му. Ботът е създаден от Prabhu Biswal от Индия и използва GPT-4 модела на OpenAI, за да разбере и предостави отговори на туитове от тези, които са маркирали акаунта.

Проектът беше свързан и с ERC-20 memecoin Bob Token (BOB), който беше пуснат през април 2023 г. Спирането доведе до спад на цената на BOB с над 30% според CoinGecko.

Спирането е обратен завой на по-ранното впечатление на Мъск за бота, който туитна „Обичам Боб“ в отговор на един от неговите туитове на 20 април, туит, който също присъства на видно място на уебсайта на проекта.

Twitter обаче не е предприел действия срещу акаунта на Bob Token. Екипът на проекта отговори хумористично на новината за спирането, споделяйки мем на Мъск, който наблюдава обезумял „Боб“ в затвор.

Наблюдатели смятат, че Мъск е на мнение, че Explain This Bob се използва като маркетингова тактика за повишаване на цената на BOB.

След спирането хаштагът „FREEBOB“ се разпространява в Crypto Twitter. Повечето наблюдатели са на мнение, че BOB не е измамна монета и спирането е неоправдано, тъй като стартирането на токена беше „справедливо“ в допълнение към това, че BOB е „напълно децентрализиран“ с 0% данъчен механизъм.

Според други експерти екипът не се е снабдил с никакви жетони или airdrops преди пускането на Bob Token през април.


Етикети:
крипто, Илон Мъск, Twitter, бот
Още от Крипто