Stripe се справя с „проблема със студения старт“ с пускането на fiat-to-crypto on-ramp

17:41, 07 май 2023
Това ще позволи на Web3 компаниите да предложат на базирани в САЩ клиенти възможността да купуват крипто „в точния момент, в който имат нужда“
Stripe се справя с „проблема със студения старт“
Джеймс Мъджет, вицепрезидент на Web3 продуктите в Brave, заяви, че услугата ще позволи на платформата да „достигне до нови Web3 потребители“

Процесорът за интернет плащания Stripe въведе fiat-to-crypto on-ramp, за да се справи с „проблема със студено стартиране“, пред който са изправени Web3 компаниите, поради това, че клиентите нямат „крипто в портфейлите си, за да извършват транзакции“.

Наскоро стартираната fiat-to-crypto on-ramp на Stripe, която самата Stripe ще хоства, ще позволи на Web3 компаниите да предложат на базирани в Съединените щати клиенти възможността да купуват крипто „в точния момент, в който имат нужда“ без да е необходимо да вграждате код в уебсайт или приложение.

Вместо това клиентите ще бъдат насочвани към връзка, за да конвертират фиатната си валута в крипто.

Гийом Понсен, ръководител на инженеринга за крипто в Stripe, каза, че Stripe ще се справи с няколко задачи, свързани със съответствието за Web3 компании, използващи on-ramp, включително оптимизиране на преобразуване и оторизация, проверка на самоличността и предотвратяване на измами, за да помогне на „клиентите да започнат бързо да използват Web3 услуги и безопасно.“

Беше отбелязано, че са внедрени вградени инструменти за откриване на измами и проверка на самоличността, за да помогнат на компаниите да изпълнят изискванията на Know Your Customer и изискванията за съответствие.

„Компаниите, които се интересуват от предлагането на криптовалута и преживявания с активиран блокчейн, често се сблъскват с проблем със студено стартиране: клиентите им нямат крипто в портфейлите си, за да извършват транзакции".

Няколко Web3 компании, включително фокусиран върху поверителността браузър Brave, децентрализиран финансов протокол 1inch и блокчейн протокол Lens Protocol, вече са внедрили fiat-to-crypto on-ramp на Stripe.

Джеймс Мъджет, вицепрезидент на Web3 продуктите в Brave, заяви, че услугата ще позволи на платформата да „достигне до нови Web3 потребители“.

Междувременно, съоснователят на 1inch Сергей Кунц подчерта значението на изграждането на „мостове между Web2 и Web3“, добавяйки, че опитът на Stripe с Web3 компании го прави „добре позициониран да помогне“.

Говорейки пред Cointelegraph, Ом Шах, съосновател на Wallet Guard, заяви, че новото предложение на Stripe може „да позволи на много хора лесно да влязат в Web3“.

Въпреки това Шах подчерта важността на извършването на надлежна проверка преди закупуването на цифрови активи, дори ако клиентът е запознат с компанията, предоставяща рампата за фиат към крипто. Той отбеляза:

„Въпреки че работата със Stripe за закупуване на вашия първи NFT [незаменяем токен] може да бъде вълнуваща, важно е да помислите колко лесно е да загубите активите си, тъй като всичко, което е необходимо, е един злонамерен подпис.“

Това идва, след като услугата за мобилни плащания Venmo обяви своя собствена услуга за разплащания от фиат към крипто на 28-и април.

По време на интервю в Consensus 2023 изпълнителният директор на PayPal Хосе Фернандес да Понте каза, че новата функция ще осигури случай на използване на цифрови активи, тъй като сега крипто ще се използва за „бързи и безплатни почти незабавни трансфери между портфейлите на Venmo и портфейлите на PayPal, което по същество е свързвайки две от най-големите мрежи и портфейли в страната.“

Междувременно, Robinhood обяви своята платформа за преобразуване на fiat-to-crypto на Consensus на 27 април. Robinhood Connect позволява на потребителите да купуват и продават криптовалути, използвайки кредитна или дебитна карта в техния портфейл за самостоятелно попечителство или нативно в децентрализирани приложения.

Етикети:
САЩ, крипто, Биткойн
Още от Крипто