Следващите няколко седмици са критични за фондовия пазар и биткойн

19:36, 02 октомври 2022
Според анализатор
Следващите няколко седмици са критични за фондовия пазар и биткойн
Според валутния търговец и крипто анализатор Алесио Растани, през периода октомври-декември 2022 г. се очаква да видим рали на S&P

Движенията на фондовия пазар през следващите няколко седмици ще бъдат от решаващо значение за определянето на това дали се насочваме към краткосрочна или дългосрочна рецесия, според валутния търговец и крипто анализатор Алесио Растани.

През периода октомври-декември 2022 г. анализаторът очаква да види рали на S&P.

"Ако това отскочи или ралито се провали и спадне отново, тогава много вероятно ще навлезем в дългосрочна рецесия и нещо много близко до това от 2008 г.", каза Растани в последното интервю за Cointelegraph.

Според него подобна рецесия може да продължи до 2024 г. и неизбежно ще се отрази негативно на цената на биткойн (BTC).

Говорейки за последната криза на лирата стерлинги, Растани изрази мнение, че основната й причина е ралито на щатския долар, което оказва натиск върху повечето други фиатни валути, включително йената и еврото. Въпреки това, според Растани, щатският долар се доближава до върха.

"След като видим чист пробив, устойчив пробив от 111,5 и 110 нива на доларовия индекс, тогава мисля, че върхът е за долара. И след това търся многомесечен спад на долара обратно до 104 до ниво 100 на индекса на долара", обясни той.

Етикети:
S&P, Биткой, фондови пазари
Още от Крипто