SEC и Binance.​​US сключиха временно споразумение за достъп до активи

18:07, 17 юни 2023
Предложените мерки включват ограничаване на достъпа на служители на Binance до частни ключове и разкриване на бизнес разходи
SEC и Binance.​​US сключиха временно споразумение
Споразумението се появи като пряк отговор на искане, подадено от SEC за замразяване на всички активи на Binance.US по време на текущо съдебно производство

Binance.US и Комисията за ценни книжа и борси на Съединените щати (SEC) се споразумяха временно да ограничат достъпа до клиентски средства за служителите на компанията за крипто търговия.

Според докладите, предложеното споразумение, очакващо одобрение от надзорния федерален съдия, очертава мерки за Binance.US за предотвратяване на всякакъв достъп от служители на Binance до частни ключове на портфейли, хардуерни портфейли или root достъп до инструментите на Amazon Web Services на Binance.US. В допълнение, базираната в САЩ платформа за крипто търговия ще разкрие изчерпателна информация за бизнес разходите, включително прогнозни разходи, през следващите седмици.

Споразумението се появи като пряк отговор на искане, подадено от SEC за замразяване на всички активи на Binance.US по време на текущо съдебно производство. Регулаторният орган изрази опасения, че без издадена временна ограничителна заповед може да има риск от прехвърляне на средства в офшорни зони или умишлено унищожаване на важни записи.

Въпреки това юридическите представители на Binance.US се противопоставиха категорично на идеята, твърдейки, че налагането на пълно замразяване на всички активи по същество би било еквивалентно на прилагане на прекалено тежко „смъртно наказание“ на компанията.


По време на изслушване по-рано през седмицата съдията от окръжния съд на САЩ Ейми Берман Джаксън посъветва замесените страни, че би било по-изгодно да постигнат споразумение по предложена уговорка, вместо да разчитат на съда да формулира ограничителна заповед.

Съдията подчерта, че временната ограничителна заповед има ограничена продължителност от две седмици, което може да се окаже недостатъчно за цялостно изслушване. Това е особено вярно като се има предвид значителният обем на представените доказателства, възлизащ на над 4000 страници.

Предложеното споразумение включва допълнителни разпоредби, като например създаването на нови крипто портфейли от Binance.US, които ще бъдат недостъпни за служители на други субекти на Binance. Освен това Binance.US се ангажира да предостави допълнителна информация на SEC и се съгласява с ускорен график за откриване. Трябва да се отбележи, че базираните в САЩ клиенти ще запазят възможността да теглят средства през този период.

Ако бъде прието, предложеното споразумение ще отговори частично на опасенията на SEC, докато по-широкият процес напредва. SEC наскоро съди Binance и Binance.US за търговия с нерегистрирани ценни книжа и предполагаемо смесване на средства и лоши практики. Предложеното споразумение обаче не обхваща по-широкото дело.

Етикети:
Binance, SEC
Още от Крипто