Създават биткойн бизнес център в Мадейра

13:21, 14 октомври 2023
Според президента на автономния регион на Португалия правителството измества икономическия фокус на региона към технологиите, високотехнологичните индустрии, изкуствения интелект и биткойните
Новина от крипто
Хората в Мадейра, които се занимават с покупка и продажба на биткойни, няма да имат данъчни задължения, свързани с личните доходи

Президентът на регионалното правителство на Мадейра, Мигел Албукерке, обяви планове за създаване на биткойн бизнес център за стимулиране на регионалните иновации.

Изявлението беше направено по време на чат с принц Филип Караджорджевич от Сърбия на втория ден от събитието Биткойн Амстердам 2023 г.

Караджорджевич изрази интерес към новия биткойн бизнес център, подчертавайки ролята му в развитието на технологиите и партньорствата, като Албакърки отбеляза произхода на центъра в Мадейра и неговите възможности за приобщаващо сътрудничество.

Според Албакърки идеята за бизнес центъра на Биткойн е започнала с група професионалисти и е отворена за всеки, който иска да си сътрудничи.

Мадейра е автономен регион на Португалия, който е приел биткойн чрез прилагане на политики, които освобождават инвеститорите в биткойн от плащане на данъци върху личните доходи в региона.

Караджорджевич похвали биткойн прегръдката на Мадейра като перспективна технология.

Според президента на Мадейра неговото правителство измества икономическия фокус на региона към технологиите, високотехнологичните индустрии, изкуствения интелект и биткойните.

По време на конференцията за биткойн в Маями през 2022 г. беше разкрито, че Мадейра ще приеме биткойн, като жителите, които инвестират в криптовалутата, ще бъдат освободени от данъци върху личните доходи.

Албакърки заяви: „Имам вяра в бъдещето и в биткойн. Хората в Мадейра, които се занимават с покупка и продажба на биткойни, няма да имат данъчни задължения, свързани с личните доходи".

Етикети:
крипто, биткойн, Мадейра
Още от Крипто