Съкращения в Binance, след като Комисията по ценни книжа и борси на САЩ започна разследване

10:05, 23 юли 2023
„Текущата пазарна среда и регулаторният климат са причинили спад в печалбите, което предполага, че може да се подготвят още съкращения", коментират от крипто борсата
Съкращения в Binance
Binance все още не е изправен пред съдилищата и 13-те обвинения, повдигнати срещу него от SEC

Репресиите срещу крипто фирмите от Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) изглежда са засегнали сериозно бизнеса на Binance. Съобщава се, че през последните няколко седмици крипто борсата е уволнила над 1000 служители и е намалила някои предимства.

Според Binance „текущата пазарна среда и регулаторният климат“ са причинили спад в печалбите, което предполага, че може да се подготвят още съкращения. 

Binance все още не е изправен пред съдилищата и 13-те обвинения, повдигнати срещу него от SEC, както и резултата от разследване на Министерството на правосъдието на САЩ, насочено към неговите дейности и ръководители.

Въпреки облачните перспективи, Binance все още е най-популярната централизирана крипто борса в света, притежавайки активи на стойност над 63 милиарда долара. 

В забележки по повод годишнината на Binance на 14 юли, главният изпълнителен директор на борсата Чангпенг Джао припомни, че пътуването на компанията „никога не е било гладко“.

Тази седмица Crypto Biz разглежда продължаващите усилия на Binance за ограничаване на намаляващите печалби, очакванията на Ripple, че банките в САЩ може скоро да приемат XRP и първите признаци на връщане на рисков капитал към крипто.

Ripple CLO казва, че съдебното решение може да насърчи банките да приемат XRP

Стю Алдероти, главен правен директор на Ripple Labs, смята, че базираните в САЩ банки могат да се обърнат към XRP за трансгранични транзакции след скорошно съдебно решение. „Надяваме се, че това тримесечие ще генерира много разговори в Съединените щати с клиенти и се надяваме, че някои от тези разговори действително ще се превърнат в реален бизнес“, каза той по време на интервю. С етикета „сигурност“, който изглежда вече не виси над XRP, партньорствата между Ripple и банките, потиснати от делото срещу SEC, може да намерят нов живот. Bank of America се взираше в блокчейн фирмата през 2019 г., а American Express за първи път си партнира с Ripple през 2017 г.

Binance намалява доходите на служителите, цитирайки „спад на печалбата“

Глобалната борса за криптовалута Binance съкращава някои доходи на служителите на фона на усилията за преоценка във фирмата. Съобщава се, че компанията е спряла да предлага възстановяване на разходите на служителите за определени разходи, включително използване на мобилни телефони, фитнес и работа от вкъщи. Binance цитира „текущата пазарна среда и регулаторния климат“, които доведоха до спад в печалбата, което предполага, че може да са необходими повече мерки за намаляване на разходите. Докладът следва масивно уволнение през юни, което засегна над 1000 служители на борсата. Binance и Zhao бяха обект на съдебни дела от SEC за предполагаемо предлагане на нерегистрирани ценни книжа в Съединените щати.

Акционерите на Marathon завеждат дело срещу висшето ръководство на компанията

Компанията за крипто копаене Marathon Digital се насочва към съда по обвинения, че нейният главен изпълнителен директор Фред Тийл, заедно с други висши ръководители, са нарушили фидуциарни задължения, несправедливо са се обогатили и са пропилели корпоративни активи. Според жалбата ръководството на компанията омаловажава проблемите й, изкуствено завишава оценката на Marathon, получава прекомерни компенсации, извършва доходоносни вътрешни продажби и получава неоправдано завишени бонуси въз основа на неверни и подвеждащи твърдения.

Етикети:
САЩ, крипто, Binance, съкращения
Още от Крипто