Съдът в САЩ позволи на Celsius Network да конвертира своите алткойни в BTC или ETH

13:39, 01 юли 2023
„Продавайте или конвертирайте всякакви активи в криптовалута, с изключение на токени, свързани с акаунти за задържане или попечителство, в BTC или ETH, считано от 1 юли 2023 г.“, се казва в решението
Celsius Network може да конвертира своите алткойни в биткойни
Celsius беше закупен от крипто консорциума Fahrenheit през май 2023 година

Съдът по несъстоятелността на Съединените щати за Южния окръг на Ню Йорк одобри плана на фалиралия крипто кредитор Celsius Network да конвертира своите алткойни в биткойни и етер.

Заповедта е издадена от съдия Мартин Глен. Така ликвидациите ще проправят пътя за разпределението на средствата между кредиторите в близко бъдеще.

Предложението беше официално одобрено след дискусии между Celsius и Комисията за ценни книжа и борси на САЩ - SEC.

Съгласно решението на съдията по несъстоятелността проблемният кредитор е упълномощен да:

„Продавайте или конвертирайте всякакви активи в криптовалута, с изключение на токени, свързани с акаунти за задържане или попечителство, в BTC или ETH, считано от 1 юли 2023 г.“

Celsius, който беше изправен пред фалит през 2022 г. след колапса на екосистемата Terra и нейните токени Terra (LUNA) и TerraUSD (UST), остави кредиторите да чакат решение. Въпреки обявяването в несъстоятелност преди месеци, скорошната присъда въведе нови възможности и разшири производството.


На фона на неотдавнашните репресии на SEC срещу алткойни, които регулаторът класифицира като ценни книжа, много крипто компании решават да конвертират алткойни в BTC и ETH. 

Въпреки продължаващото производство по несъстоятелност, Celsius беше закупен от крипто консорциума Fahrenheit през май 2023 г. Сега мрежата работи под ръководството на новите си собственици.

Новите собственици обявиха намерението си да разработят преработен план за фалит. Въпреки че конкретни подробности за тези планове все още не са оповестени, сега е ясно, че собствениците ще разпределят изключително активите в биткойн и етер.

След фалита на Celsius Network, компании като Voyager Digital и FTX бяха изправени пред финансови предизвикателства, което ги подтикна да проучат уникални стратегии за справяне с исканията на кредиторите за възстановяване.

Етикети:
САЩ, криптовалути, крипто
Още от Крипто