Revolut спира услугите за криптовалута в САЩ

11:31, 05 август 2023
"Решението за напускане на пазара в САЩ ще засегне „само 1%“ от глобалните крипто клиенти на компанията", съобщи представител на Revolut
Revolut спира услугите за криптовалута в САЩ
Към края на юли Revolut поддържаше общо около 30 криптовалути в Съединените щати

Благоприятната за криптовалута търговия neobank Revolut приключва своите крипто услуги в Съединените щати на фона на продължаващата регулаторна несигурност.

"Заедно със своя банков партньор в САЩ, Revolut ще работи за спиране на достъпа до крипто чрез своята платформа от 2 септември. След това фирмата напълно ще спре крипто услугите на 3 октомври. Достъпът до криптовалути чрез Revolut ще бъде напълно деактивиран и клиентите от САЩ вече няма да могат да купуват, продават или държат каквито и да било в криптовалути", каза говорител на онлайн банката.

Представителят на Revolut подчерта, че решението за напускане на пазара в САЩ ще засегне „само 1%“ от глобалните крипто клиенти на компанията и подчерта, че Revolut ще продължи да управлява своя некрипто бизнес в Съединените щати.

„Това решение не беше взето леко и ние разбираме разочарованието, което може да причини“.

Клиентите на Crypto в САЩ скоро ще намерят цялата необходима информация относно спирането в имейл съобщението от Revolut.

„Нашият специализиран екип за поддръжка е на разположение, за да отговори на всякакви притеснения и въпроси, които нашите крипто клиенти в САЩ може да имат чрез чата в приложението“.

Към края на юли Revolut поддържаше общо около 30 криптовалути в Съединените щати.

Етикети:
САЩ, крипто, Revolut
Още от Крипто