Ръст на цените на криптовалутите

09:49, 07 юни 2023
Това се случва, след като Комисията за ценните книжа и фондовите борси на САЩ заведе дела срещу Coinbase и Binance
Ръст на цените на криптовалутите
"В криптополето има много да се върши, но ние сме готови да ги накараме да спазват правилата", заяви в интервю за Си Ен Би Си председателят на комисията Гари Генслър

Криптовалутите поскъпнаха, след като Комисията за ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) заведе дела срещу Coinbase и Binance за неспазване на борсовите правила в страната, съобщава Си Ен Би Си.

Биткойнът добави 6,2 на сто и се покачи до 27 155 долара, по данни на "Койнметрикс", след като през предходните седмици беше паднал до 25 368 долара, най-ниската му стойност от март насам. Етерът прибави 5 на сто и достигна 1896 долара.

"Ако тези крипто токени имат реална стойност, ще съумеем да създадем доверие и бизнес моделът ще трябва да се промени. В криптополето има много да се върши, но ние сме готови да ги накараме да спазват правилата", заяви в интервю за Си Ен Би Си председателят на комисията Гари Генслър. 

SEC твърди, че Coinbase никога не се е регистрирала като брокер, национална борса за ценни книжа или клирингова агенция, избягвайки схемата за разкриване на информация за пазарите на ценни книжа. 

В делото се твърди още, че Coinbase работи като нерегистриран брокер за сигурност от 2019 г., почти две години преди първоначалното си публично предлагане през април 2021 г.

SEC твърди, че програмата за залагане на Coinbase включва пет подреждаеми крипто актива, което прави програмата за залагане инвестиционен договор и следователно ценна книга.

Coinbase вече водеше битка за залагане с SEC, твърдейки, че нейните продукти за залагане не се квалифицират като ценни книжа, въпреки че Kraken преди това се споразумя с SEC и прекрати своите услуги за залагане в Съединените щати.

Делото на SEC срещу Coinbase идва само ден след като регулаторът на ценните книжа съди Binance за нарушаване на закона за ценните книжа и идващи средства на клиенти. Въпреки че Binance беше обвинен в 13 точки за нарушения по различни закони за ценни книжа, обвиненията срещу Coinbase озадачиха мнозина в крипто индустрията, главно защото Coinbase е публично регистрирана компания.

Етикети:
Coinbase, Binance, ръст, цена, криптовалути
Още от Крипто