Прогноза: Криптовалутите ще скочат след банковата криза в САЩ

19:34, 14 март 2023
"Пригответе се за изключително рали на рисковите активи", категоричен е Артър Хейс, съосновател на BitMEX
Прогнозират ръст на криптовалутите
През последните дни Биткойн отбелязва сериозен ръст

Експерти прогнозират, че след кризата на банковата система в САЩ се очаква апогей на криптовалутите. 

Артър Хейс, съосновател на BitMEX, популярна борса за криптовалутни деривати, заяви, че усилията на администрацията на Байдън да овладее разпространението на заразата в банковата система в крайна сметка ще доведат до това, че Федералният резерв ще трябва напълно да спре повишаването на лихвените проценти и да инжектира пари обратно в системата.

"Това, от своя страна, ще проправи пътя за приток на капитали към рисковите активи и особено към криптопазарите".

Прогнозата му идва в момент, когато банковата криза в САЩ продължава, а инвеститорите се опитват да преоценят портфейлите си, а физическите и юридическите лица проверяват сигурността на активите си в регионалните банки в страната. 


През последните дни Биткойн отбелязва сериозен ръст.

Припомняме, че в извънредно изявление в понеделник (13.03) президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че американците могат да са уверени, че банковата система е защитена. Повод за думите му са във връзка с фалита на Sillicon Valey Bank и затварянето на Singature Bank.

Байдън припомни, че регулаторите и изпълнителната власт са взели навременни мерки, когато е станало ясно, че в двете банки има проблеми. 

"Депозитите на всички клиенти са защитени и те ще имат достъп до тях още днес", посочи американският държавен глава. 

Байдън обяви, че ще подкрепи всички вложители във фалиралата Silicon Valley Bank и новозатворената Signature Bank и ще гарантира, че всички ще могат да получат парите си.

Етикети:
САЩ, криптовалути, банки, фалити, биткойн
Още от Крипто