Потребители на Crypto Twitter предупреждават за фалшиви акаунти в Threads

07:49, 10 юли 2023
Целта на измамниците е да подмамят потребители да свържат портфейл към интелигентен договор, източващ крипто
Нови измами в крипто сектора
В началото на годината криптовалута на стойност 108 милиона долара е била открадната при подобни фишинг измами, показва доклад на фирмата за сигурност Web3 Beosin

Измамниците изглежда не са губили време след стартирането на новото приложение за микроблогинг на Meta – с няколко високопоставени потребители на Crypto Twitter, които вече предупреждават за измамни акаунти в Threads.

Threads стартира на 5-и юли и вече има над 98 милиона регистрации. Все още е далеч от оценените 450 милиона потребители на Twitter, уточняват експерти.

Въпреки това, през последните няколко дни множество фигури на Crypto Twitter вече посочиха фалшиви акаунти в Threads, които се представят за други или за себе си.

На 8-и юли платформата за децентрализирано финансиране Wombex Finance публикува в Туитър изображение на акаунт в Threads, който се представя за нея – предупреждавайки, че може да е измамник, тъй като проектът не е на платформата.


Влиятелят на незаменими токени (NFT) Леонидас туитна подобно предупреждение ден по-рано до своите над 93 000 последователи, като каза, че те и други „големи NFT акаунти“ се представят от „измамници“ в Threads. Leonidas каза, че вече са направили акаунт в Threads за борба с имитатори.

Джефри Хуанг, известен в Twitter като Machi Big Brother, туитна профила си в Threads на 6-и юли, като един потребител посочи, че вече има акаунт в Threads, който се представя за неговата личност в Twitter.

Досега споменатите акаунти в Thread избягваха да споделят връзки за измама или фишинг, като повечето публикуваха съдържание, свързано с крипто.

Години наред Twitter е популярен канал за крипто фишинг измамници, с често срещана тактика, включваща хакване на Twitter акаунти на известни хора и фирми и публикуване на злонамерени връзки.

Целта на измамниците е да подмамят потребители да свържат портфейл към интелигентен договор, източващ крипто.

През първата половина на тази година криптовалута на стойност 108 милиона долара е била открадната при подобни фишинг измами според доклад на фирмата за сигурност Web3 Beosin.

Етикети:
криптовалути, крипто, измама
Още от Крипто