Пазарната капитализация на токена BRC-20 отбеляза ръст от 600% през последната седмица

16:44, 03 май 2023
Обемът на токена BRC-20 достигна своя връх на 1 май при 366 000 транзакции
BRC-20 отбеляза ръст от 600%
Стандартът за токени BRC-20 беше създаден в началото на март от анонимен анализатор във веригата, наречен Domo

Стандартът за токени BRC-20 на биткойн се превърна в най-новата тенденция в крипто екосистемата, особено след покачването на Pepe (PEPE) memecoin през последните месеци.

Общо 8500 различни токена са изсечени с помощта на стандарта BRC-20, като по-голямата част от тези токени BRC-20 са мемекойни, като PEPE и Memetic (MEME).

BRC-20 е експериментален токен стандарт за биткойн блокчейн, моделиран на ERC-20 на Ethereum. Той позволява на програмистите да създават и изпращат заменими токени чрез протокола Ordinals.

Въпреки че е моделиран след ERC-20, стандартът за токени BRC-20 се различава фундаментално от своя аналог, базиран на Ethereum. Токените BRC-20 не използват интелигентни договори. Стандартът за токени също изисква биткойн портфейл за сечене и търговия с тези токени.

Стандартът за токени BRC-20 беше създаден в началото на март от анонимен анализатор във веригата, наречен Domo. Целта беше да се направи възможно издаването и прехвърлянето на заменяеми токени в биткойн блокчейна. Пазарната капитализация на токените BRC-20 експлодира през последния месец и в момента възлиза на 120 милиона долара, което е 600% увеличение през последната седмица.


Лудостта по токените BRC-20 също е по-малка от първоначалния брой биткойн транзакции на блокчейна. Броят на транзакциите BRC-20 в блокчейна биткойн между 29 април и 2 май достигна над 50%, надминавайки обикновените BTC транзакции.

Обемът на токена BRC-20 достигна своя връх на 1 май при 366 000 транзакции, като общият брой транзакции в мрежата беше 2,36 милиона.

Заедно с нарастването на транзакциите BRC-20, таксите за транзакции се повишиха поради дейността на новите токени. От създаването си в края на април, мрежата е генерирала допълнителни 109,7 BTC в такси за транзакции за копачи.Лудостта по мемекойните е забележителна тема в блокчейна на Ethereum, но с възхода на стандарта BRC-20 подобна тенденция се наблюдава и в блокчейна на биткойн. Манията по memecoin също доведе до значително покачване на таксите за мрежов газ на Ethereum, което допринася за претоварването на мрежата.

Етикети:
крипто, Биткойн
Още от Крипто