OpenAI пуска официално приложение ChatGPT за Android

15:01, 22 юли 2023
Компанията предостави страница за предварителна поръчка в Google Play Store, което позволява на потребителите да се регистрират за инсталиране, след като приложението е готово
OpenAI пуска официално приложение ChatGPT за Android
Крипто общността широко възприе ChatGPT и други AI чатботове, като някои дори използват технологията за разработване на нови токени

На 21-ви юли OpenAI разкри плана си да пусне Android версия на популярния чатбот ChatGPT с изкуствен интелект (AI) през следващата седмица. Стартирането следва пускането му за потребители на iOS през месец май.

Компанията обяви пускането в туит и предостави страница за предварителна поръчка в Google Play Store, което позволява на потребителите да се регистрират за инсталиране, след като приложението е готово.

Съобщението следва неотдавнашните усилия на OpenAI да подобри безопасността и прозрачността на своите инструменти с инициативи като воден знак на съдържание. Компанията беше подложена на контрол поради опасения относно дезинформация, генерирана от нейния AI.


OpenAI подчертава подобрените мерки за сигурност на приложението за Android в сравнение с уеб версията. Той също така ще предлага функции като синхронизиране на историята на разговорите между устройства, подобно на версията за iOS.

С въвеждането на приложения за Android и iOS OpenAI директно се конкурира с Bing Chat на Microsoft, който също използва технологията GPT-4 на OpenAI. Приложенията са алтернативно средство за тестване на големи езикови модели (LLM), без да разчитате на уеб браузър.

Пускането съвпада с това на Google на своя чатбот Bard в Европейския съюз и Бразилия. Появяват се и други конкуренти, като Anthropic със своя асистент Claude 2, който предлага функционалности, надминаващи платената версия на ChatGPT на OpenAI. ChatGPT стана свидетел на спад в трафика през юни - първият от стартирането му.

Крипто общността широко възприе ChatGPT и други AI чатботове, като някои дори използват технологията за разработване на нови токени.

Етикети:
ChatGPT, OpenAI, Android, крипто
Още от Крипто