Недоволство от новите данъчни правила за крипто индустрията в САЩ

12:46, 29 август 2023
Предложените правила ще влязат в сила през 2026 г., за да отразяват продажбите и обмените, извършени през 2025 г.

Службата за вътрешни приходи на Съединените щати (IRS), която отговаря за събирането на данъци в САЩ, публикува предложения за разпоредби относно продажбата и обмена на цифрови активи от брокери. Съгласно правилата брокерите ще трябва да използват нов формуляр, за да опростят данъчните декларации и да намалят данъчните измами. Според Министерството на финансите на САЩ, разпоредбите привеждат отчитането на цифрови активи в съответствие с отчитането на други видове активи.

Предложените правила ще влязат в сила през 2026 г., за да отразяват продажбите и обмените, извършени през 2025 г.

Няколко видни крипто коментатори разкритикуваха новите правила за отчитане на крипто данъка .

Кристин Смит, главен изпълнителен директор на Blockchain Association, подчерта разликата между крипто екосистемата и традиционните финанси.

Изпълнителният директор на DeFi Education Fund Милър Уайтхаус-Левин нарече правилата „объркващи, самоопровергаващи се и погрешни“.

Изпълнителният директор на Messari Райън Селкис заяви, че преизбирането на президента Джо Байдън няма да означава бъдеще за крипто индустрията в страната.

Патрик Макхенри, председател на Комисията по финансови услуги към Камарата на представителите, нарече предложението „още един фронт в продължаващата атака на администрацията на Байдън срещу екосистемата на цифровите активи“.

Разпоредбите все още са в процес на обсъждане.  Писмени коментари по предложенията се приемат до 30 октомври, като след тази дата трябва да се проведе поне едно публично изслушване в Конгреса.

Още от Крипто