Нов крипто портфейл стартира в магазина за приложения на Apple

10:47, 12 май 2023
Наскоро пуснатият крипто портфейл от Kresus изисква потребителите да влизат с „магически връзки“, което означава, че хешовете на паролите не трябва да се съхраняват
Нов крипто портфейл стартира в магазина за приложения на Apple
Приложението също така използва 2FA за защита на акаунта в случай, че имейл адресът на потребителя бъде компрометиран

Нов крипто портфейл току-що стартира в магазина за приложения на Apple, който използва Web2 трикове, за да гарантира, че потребителите не трябва да взаимодействат с начални фрази или пароли.

Според съобщение от 11-и май от разработчика на приложението, Kresus Labs, новият портфейл съхранява личните ключове на потребителите в хардуерен модул за сигурност на Amazon Web Services (HSM) и използва „магически връзки“ и 2FA за удостоверяване на потребителите.

Повечето крипто портфейли изискват от потребителите да запишат фраза за възстановяване или „начални думи“, когато създават акаунт. Ако потребителят загуби своята фраза за възстановяване и устройството му се срине, той губи достъп до своя акаунт завинаги.

Поради тази причина някои потребители на крипто предпочитат да съхраняват своите крипто в борсов акаунт. Но събития като колапса на FTX също доведоха до опасения, че поддържането на криптовалута в обмен също може да бъде опасно.


В интервю ред Cointelegraph, екипът на Kresus е казал, че тяхното ново приложение за портфейл се опитва да реши този проблем с помощта на инфраструктура на портфейла и комплект за разработка на софтуер (SDK), наречен „Magic“. Той съхранява частния ключ на потребителя на компютър с Amazon Web Services, който е специално проектиран за съхраняване на изключително чувствителна информация.

Компютърът AWS криптира ключа на потребителя с главен ключ, който не може да напусне хардуерния модул, почти по същия начин, по който го прави хардуерен портфейл. Това елиминира необходимостта началните думи или личните ключове да се съхраняват на устройството или да се съхраняват като резервно копие на хартия, каза екипът.

За разлика от централизирана борса, Kresus не използва пароли за удостоверяване на потребители, тъй като кражбата на хешове на пароли и разбиването им е една от най-честите техники, използвани от хакерите, за да получат достъп до уеб акаунти. Вместо това, той изисква потребителите да кликват върху връзка от имейл всеки път, когато се опитват да влязат.

Приложението също така използва 2FA за защита на акаунта в случай, че имейл адресът на потребителя бъде компрометиран.

Когато става въпрос за изпращане на крипто, потребителите не трябва да изрязват и поставят крипто адреси на Kresus. 

„Наистина се опитваме да предложим нещо, което наистина е по-добър капан за мишки за всеки потребител на Web3“, каза главният изпълнителен директор и основател на Kresus Тревър Трейна пред Cointelegraph. 

Екипът на Kresus заяви, че поради начина, по който работи инфраструктурата на Magic Labs, нито те, нито екипът за разработка на Magic са в състояние да видят личния ключ на потребителя по време на създаване на акаунт или влизане, така че не могат да извършват неоторизирани транзакции.


Kresus не е единственият портфейл, който предлага безпроблемно включване чрез Magic SDK. Компанията за Web3 игри Immutable каза пред Cointelegraph, че също така разработва портфейл без семена, наречен „Immutable Passport“, който използва същата инфраструктура. Passport ще работи в мрежите Immutable X и Immutable zkEVM и ще се използва за включване на играчи в Web3 игрите на Immutable, като Gods Unchained и Guild of Guardians.

Етикети:
криптовалути, крипто, Биткой
Водещи новини

Радев: България получава достъп до всички турски терминали за втечнен газ

Румен Радев с коментар
16:47, 3 Юни 23

Законодателите в САЩ предложиха законопроект за крипто регулаторна яснота

Законодателите в САЩ предложиха законопроект за крипто регулаторна яснота
15:27, 3 Юни 23

МВФ: До 2024 г. инфлацията ще се задържи доста над целевите нива

МВФ с прогноза
13:27, 3 Юни 23

Меджидиев: Държавата трябва да поеме евентуално увеличение на таксата за личен лекар

Държавата трябва да поеме евентуално увеличение на таксата за личен лекар
12:21, 3 Юни 23

Софийска стокова борса: Движението в цените на зърнените стоки e противоречиво

Данни на Софийската стокова борса
10:21, 3 Юни 23

Най-нови

Предвижда се увеличение на цената на водата в Софийска и Пернишка област с над 40%

Предстои увеличение на водата в Софийска и Пернишка област
18:51, 3 Юни 23

Министър Пулев: 212,5 млн. лв. ще бъдат инвестирани в индустриалните зони

212,5 млн. лв. ще бъдат инвестирани в индустриалните зони
18:07, 3 Юни 23

Радев: България получава достъп до всички турски терминали за втечнен газ

Румен Радев с коментар
16:47, 3 Юни 23

БЛС подписва новия рамков договор с НЗОК

БЛС подписва новия рамков договор с НЗОК
16:17, 3 Юни 23

Законодателите в САЩ предложиха законопроект за крипто регулаторна яснота

Законодателите в САЩ предложиха законопроект за крипто регулаторна яснота
15:27, 3 Юни 23

Още от Крипто