NFT завладя имотния пазар

11:58, 27 октомври 2022
"Има над трилион долара транзакции с недвижими имоти годишно, които чакат да бъдат рационализирани", заяви основателят на Mattereum Винай Гупта
NFT и имотния пазар
Първокласен имот на брега на южното крайбрежие на Англия може да бъде достъпен като NFT

Закупуването на недвижими имоти е сложен процес, който включва много правна работа - но сега незаменимите токени пренасят тези транзакции в 21-ви век.

Така например, партньорство между компанията, която предефинираме връзката между физическите активи и разпределената цифрова търговия - Mattereum и консултантската фирма за имоти West London City Lets дава възможност, първокласен имот на брега на южното крайбрежие на Англия да бъде достъпен като NFT, издаден от дъщерното дружество на West London City Lets Tokenized Properties.

Парцелът може да бъде намерен в Milford-on-Sea, а минималните оферти за NFT на OpenSea започват от 1,25 милиона USDC.

И така, как работи?

Е, този NFT е свързан с Mattereum Asset Passport, който доказва стойността на физическите обекти. Състои се от поредица от подписани правни изявления — както и документи от имотния регистър и подробно описание..

"Нека вярваме, че този подход може да революционизира сделките с недвижими имоти в Обединеното кралство и 170 страни по света - повишавайки ефективността и прозрачността на пазара на имоти, като същевременно рационализира транзакциите. Чрез незаменими токени домовете могат да се продават на други, без и двете страни да се налага да преминават отново през тежки правни проверки. Имотните NFT също могат да бъдат интегрирани в екосистемата DeFi за обезпечено кредитиране", заявиха двете компании. 

Токенизиране на активи от реалния свят

Докато Mattereum защитава собствеността като потенциален случай на използване на своя протокол, платформата е насочена и към други активи с висока стойност в така наречения „Квартет за милиони долари“. Чрез своята B2B платформа всичко от злато и антики до музикални инструменти и вина с инвестиционен клас може да бъде токенизирано – и тази технология се предлага на други стартиращи компании в крипто пространството.

Ръководителите подчертаха, че всеки клас активи може да се възползва от неговия подход, което означава, че е възможно да се пренесат всички елементи от реалния свят към блокчейна с помощта на неговия протокол.

Основателят на Mattereum Винай Гупта каза пред Cointelegraph:

„Недвижимите имоти във веригата са светият граал на активите в реалния свят. Това не е само защото това е най-големият клас активи в света. Това е и защото купуването и продажбата на недвижими имоти с помощта на съществуващи системи може да отнеме четири месеца и струва 4%. Mattereum сведе този процес на покупка до бърза проверка на KYC и покупка на NFT. Има над трилион долара транзакции с недвижими имоти годишно, които чакат да бъдат рационализирани."

Съкращаване на бюрокрацията

Земята Милфорд он Сий, която се предлага чрез OpenSea, има потенциал за търговско развитие.

Идрис Анджари от West London City Lets каза:

„Ние сме развълнувани да работим с Mattereum по този първи по рода си проект за недвижими имоти. Той ще промени играта в индустрията на застроената среда и ще отвори безброй бизнес възможности за хора, които искат да купуват и продават имоти."

Като цяло Vinay Gupta от Mattereum е убеден, че този авангарден подход може да „освободи много спящ потенциал в сектора“ – и чрез тази първа по рода си сделка и двата бизнеса се надяват да покажат на света какво е възможно.

Етикети:
NFT, имотен пазар, Mattereum, West London City Lets
Още от Крипто