Мистериозният биткойн портфейл става 3-ият най-голям притежател на BTC

11:29, 22 август 2023
Неизвестен портфейл е натрупал биткойни на стойност над 3 милиарда долара през последните три месеца
Новини за биткойн
Неизвестният портфейл Bitcoin whale е на трето място и след това е последван от друг студен портфейл на Binance на четвърто място

Мистериозен биткойн портфейл се изкачи в класациите, за да стане третият по големина притежател на биткойн в света за малко повече от три месеца.

Според данни от платформата за крипто статистика BitInfoCharts, адресът на портфейла за първи път е получил биткойн на 8-и март. През следващите три месеца и две седмици портфейлът е натрупал зашеметяващите 118 000 BTC — на стойност 3,08 милиарда долара по текущи цени.

Някои потребители предполагат, че това най-вероятно е крипто борса, която премества средства, докато някои по-радикални членове на Crypto Twitter публикуваха по-различна теория - предполагайки, че BlackRock е „главният заподозрян“.

Съобщава се, че настоящите най-големи биткойн портфейли в света, според BitInfoCharts, са собственост на Binance и Bitfinex — като биткойн студени портфейли.

Неизвестният портфейл Bitcoin whale е на трето място и след това е последван от друг студен портфейл на Binance на четвърто място.

BlackRock направи вълни на крипто пазара на 15 юни, когато подаде заявление за спот биткойн ETF продукт, който — ако бъде приет от Комисията по ценни книжа и борси — ще бъде първият по рода си в Съединените щати.

Перспективата за спот биткойн ETF подлуди крипто анализаторите, споделяйки възходящите си прогнози за цената на биткойн – с ръководителя на проучванията на Fundstrat Том Лий, който предполага, че биткойн може да достигне цена от $150 000 за монета след халвинга през април 2024 г.


Етикети:
крипто, биткойн, портфейл
Още от Крипто