Мениджър в Binance: ОАЕ може да се превърне в следващия голям крипто център в света

13:11, 26 юни 2023
Коментарът на Алекс Чехаде е в резултат на редица принудителни действия в Съединените щати срещу крипто борсата
ОАЕ може да се превърне в следващия голям крипто център
„Binance идентифицира, че висшето ръководство на ОАЕ иска да установи региона като фокусна точка за Web3", заявяват от компанията

Binance гледа на Обединените арабски емирства като на „фокусна точка“ за бъдещи операции.

Генералният мениджър на Binance Dubai Алекс Чехаде е заявил, че има много основателни причини ОАЕ да се превърнат в следващия голям крипто център в света.

Коментарът му е в резултат на редица принудителни действия в Съединените щати срещу крипто борсата.

„Binance идентифицира, че висшето ръководство на ОАЕ иска да установи региона като фокусна точка за Web3. Те се опитват да диверсифицират далеч от изкопаемите горива и виждат крипто като чудесен двигател за това“, каза Чехаде.

В крайна сметка ясните крипто регулации в ОАЕ правят региона привлекателен за борси като Binance, която в момента се бори със съдебни спорове от регулаторите в САЩ, включително Комисията по ценните книжа и борсите и Комисията за търговия с фючърси на стоки.

Чехаде отбеляза Регулаторния орган за виртуални активи (VARA) на ОАЕ като ключова движеща сила зад нарастването на интереса към крипто в региона.

„Има ясна рамка, с която хората и фирмите да се ангажират, докато просто не виждате толкова много от това другаде“.

Той отбелязва също, че притокът на млади хора, които се преместват в ОАЕ, може да накара региона да възприеме по-бързо крипто в сравнение с други центрове за цифрови активи.
„Двата ключови фактора са, че много емигранти се местят тук от Европа и Азия, а общата демография също е по-млада и знаем, че по-младите хора имат по-благоприятно мислене, когато става дума за виртуални активи".

Главният изпълнителен директор на Merkle Science Mriganka Pattnaik също похвали регулаторния пейзаж в ОАЕ, отбелязвайки, че VARA, като първият в света регулатор, специфичен за виртуални активи, предоставя много подробни насоки за съответствие за фирми, работещи под неговата компетентност.

„Има повече взаимодействие с частния сектор и регулаторите, защото това е по-малка екосистема в ранен стадий“, каза Патнаик пред Cointelegraph.

„Също така е по-лесно да наемете екипи в ОАЕ или просто да изградите екип от 100 души, всички от които не идват от региона".

На 7 февруари VARA публикува своите пълни правила за пазарни продукти, които включват четири задължителни, специфични за дейността книги с правила, които определят правилата за доставчиците на услуги за виртуални активи, работещи в Дубай.


Binance получи подготвителен минимален жизнеспособен лиценз за продукт от VARA през септември 2021 г.
Етикети:
криптовалути, крипто, Дубай
Още от Крипто