Лондонската фондова борса планира търговия с цифрови активи

07:45, 05 септември 2023
"Така ще станем първата голяма борса, която предлага широка търговия с традиционни финансови активи на базата на блокчейн технология, известна с това, че захранва криптовалутата", заяви ръководителят за капиталовите пазари в компанията
Лондонската фондова борса планира търговия с цифрови активи
Чрез блокчейн технологии, които се появиха около набралите популярност криптовалути, могат да се управляват данни в разгърната инфраструктура без централно звено

Компанията оператор на Лондонската фондова борса - London Stock Exchange Group планира да създаде нова услуга, позволяваща сериозна търговия с традиционни финансови активи, базирана на блокчейн технологии, съобщи в. "Файненшъл таймс".

"От около година се проучва потенциала за задвижвана от блокчейн технология платформа за търговия и е достигнат момента, в който тези планове да бъдат придвижени напред. Така Лондонската фондова борса ще стане първата голяма борса, която предлага широка търговия с традиционни финансови активи на базата на блокчейн технология, известна с това, че захранва криптовалутата".

Това е коментирал ръководителят за капиталовите пазари в компанията Мъри Рос. Той е подчертал, че борсата "определено не изгражда бизнеса си около криптоактиви", но се стреми да използва технологията, която е в основата на популярни криптовалути като биткойн, за да подобри ефективността на покупката, продажбата и притежаването на традиционни активи.

"Идеята е да се използва цифрова технология, за да се направи процес, който е по-плавен, по-гладък, по-евтин и по-прозрачен, и който да регулираме".

Според него крайната цел е глобална платформа, която позволява на участниците, попадащи под различни юрисдикции да могат да взаимодействат помежду си, като "напълно спазват правилата, законите и разпоредбите на множеството юрисдикции едновременно, което е нещо, което не би било възможно в аналоговия свят".

Чрез блокчейн технологии, които се появиха около набралите популярност криптовалути, могат да се управляват данни в разгърната инфраструктура без централно звено. По този начин се създават прозрачност, сигурност и доверие в трансакциите, отбелязват експерти.

Етикети:
криптовалути, Лондон, фондова борса
Още от Крипто