Криптоборсата Binance напуска изцяло руския пазар

17:12, 27 септември 2023
Най-голямата борса за криптовалута в света ще продаде бизнеса си в Русия на новосъздадената CommEX
Най-голямата борса за криптовалута в света ще продаде бизнеса си в Русия на новосъздадената CommEX

Борсата за криптовалута Binance обяви, че ще продаде бизнеса си в Русия на новосъздадената CommEX, превръщайки се в поредната компания, която се изтегля от Москва след началото на войната в Украйна.

Binance, най-голямата борса за криптовалута в света, не разкри финансови подробности за сделката. 

"Докато гледаме към бъдещето, осъзнаваме, че работата в Русия не е съвместима със стратегията на Binance", каза директорът Ноа Пърлман, без да споменава войната в Украйна.

Binance също така каза, че всички активи на съществуващите руски потребители са в безопасност и че ще има организиран процес за миграция на потребителите. Процесът на продажба ще отнеме до една година.

CommEX е централизирана борса за криптовалута, подкрепена от крипто рискови капиталисти, според нейния уебсайт. Компанията стартира своята борса на 26 септември.

Компанията отказа коментар относно сделката с Binance.

Много западни компании, включително гиганти като Renault, Shell, McDonald's, се съгласиха да продадат руските си активи или да ги предадат на местни мениджъри, за да предприемат действия за спазване на санкциите заради войната в Украйна и да се справят със заплахите от Кремъл, че чуждестранни активи могат да бъдат конфискувани.


Етикети:
Русия, крипто, Binance, CommEX
Още от Крипто