Крипто борсата Coinbase получава регулаторно одобрение в Сингапур

11:02, 11 октомври 2022
Американска борса продължава експанзията си в чужбина
Coinbase получи лиценз за търговия с биткойн в Сингапур

Американска борса за криптовалута Coinbase получи ключов регулаторен лиценз в Сингапур и продължава експанзията си в чужбина. Паричният орган на Сингапур (MAS), централната банка на страната, даде на Coinbase принципно одобрение за предоставяне на регулирани продукти и услуги с цифрови токени, съобщи компанията във вторник.

Регулаторното одобрение на Coinbase на фона на криптопазар под натиск. Около 2 трилиона долара бяха заличени от стойността на пазара с големи токени като биткойн и етер тази година. Сриването на големи проекти и фалитите на фирми се разпространи в индустрията. Coinbase обяви през юни, че съкращава 18% от работната си сила. Въпреки това борсата в САЩ продължи напред с международната си експанзия и се стреми да наеме хора на нови пазари в Европа.

Coinbase прави стабилни инвестиции в Сингапур. Миналата година компанията обяви, че Сингапур ще бъде един от нейните центрове за технологично развитие. Островната държава също е центърът на бизнеса на Coinbase, фокусиран върху институционалните инвеститори в Азиатско-тихоокеанския регион.

„Получаването на това принципно одобрение от MAS е важна стъпка, тъй като планираме да пуснем нашия пълен набор от продукти на дребно, институционални и екосистемни продукти“, каза Coinbase в публикация в блога си във вторник.

MAS даде такива одобрения на 15 различни фирми, тъй като Сингапур се стреми да изгради репутация на регулиран глобален център за индустрията на криптовалутите.

Етикети:
лиценз, Сингапур, Coinbase
Още от Крипто