Крипто борсата Bybit заяви, че ще спре услугите за жители на Обединеното кралство

14:19, 23 септември 2023
Причината, която посочват от компанията е „регулаторни промени“
Крипто новини
Този ход ще бъде последван от спиране на нови депозити, нови договори и промени в позициите за съществуващи потребители на 8 октомври

Базираната в Дубай борса за криптовалута Bybit обяви спирането на услугите си за Обединеното кралство.

В съобщение от 22 септември от компанията заявяват, че ще започнат да спират услугите за жители на Обединеното кралство на 1 октомври.

Този ход ще бъде последван от спиране на нови депозити, нови договори и промени в позициите за съществуващи потребители на 8 октомври.

„В светлината на въвеждането от Службата за финансово поведение на Обединеното кралство на нови правила относно маркетинга и комуникациите от крипто бизнеса, Bybit направи избор да приеме регулацията проактивно и да постави на пауза услугите си на този пазар“, съобщиха от компанията.


Датата, в която Bybit ще прекрати услугите си е и крайния срок на FCA за фирмите за крипто активи, които предлагат на потребители в Обединеното кралство, да спазват определени правила, насочени към предоставяне на „ясни, честни и неподвеждащи“ маркетингови режими. FCA за първи път обяви правилата през юни и издаде допълнително предупреждение на 21 септември, напомняйки на фирмите за крайния срок 8 октомври и риска от наказателни обвинения.

Според Bybit, спирането на услугите „ще позволи на компанията да съсредоточи усилията и ресурсите си, за да може най-добре да отговори на разпоредбите, очертани от властите на Обединеното кралство в бъдеще“.

Bybit обяви подобно спиране на услугите в Канада през месец май, цитирайки „скорошно регулаторно развитие“ по това време. Фирмата обаче се разшири на нови пазари, включително Казахстан, където получи принципно одобрение да работи като доставчик на услуги за крипто попечителство.

Етикети:
криптовалути, крипто, Великобритания
Още от Крипто