Комуникационният директор на Байдън има забрана да се занимава с крипто фирми

15:47, 23 април 2023
„Ограниченията на Бен Лаболт са в съответствие с етичните правила, следвани от други висши служители на Белия дом“, се казва в доклад на Bloomberg Law
Лаболт със забрана да се занимава с крипто фирми
На Лаболт ще бъде позволено да съветва относно подхода на президента за регулиране на криптовалутата и компаниите за социални медии

"Президентът на Съединените щати Джо Байдън ще забрани на своя директор по комуникациите да се занимава с въпроси, свързани с всякакви крипто или технологични фирми, с които преди е работил".

Доклад на Bloomberg Law посочва, че на Бен Лаболт ще бъде забранено да „участва в правни въпроси, разследвания или договори, включващи криптовалута или технологични фирми, които той е представлявал преди това“.

Децентрализираната борса UniSwap и фирмата за рисков капитал Andressen Horowitz – ранен инвеститор в Coinbase Global Inc – са били бивши клиенти на Bully Pulpit Interactive (BPI), където Лаболт преди това е бил партньор, показва доклад за публично финансово разкриване, публикуван на 21 април. И двете фирми бяха сред списъка с 23 клиенти, които плащат такси над 5000 долара за година на BPI.


Meta Platforms, Shopify и West Street – семейният офис на главния изпълнителен директор на Meta Марк Зукърбърг и съпругата му Присила Чан – също бяха включени в списъка с 23 клиента, надхвърлящи 5000 долара за година.

„Ограниченията на Лаболт са в съответствие с етичните правила, следвани от други висши служители на Белия дом“, се казва още в доклада.

Въпреки ограниченията, които се очаква да бъдат въведени, беше съобщено, че на Лаболт ще бъде позволено да съветва относно подхода на президента за регулиране на криптовалутата и компаниите за социални медии.

Това се случва, след като Байдън подписа изпълнителна заповед относно цифровите активи на 9-и март.

Въпреки че в заповедта не са посочени никакви регулаторни действия, се очертава междуведомствен процес, който ще включва 16 високопоставени служители, като първоначално ще започне със задачата да изготви сложна поредица от доклади.

Тези доклади трябва да се изготвят на интервали от 90 дни до повече от една година от публикуването на изпълнителната заповед.


Републиканският „крипто сенатор“ Синтия Лумис от Уайоминг коментира изпълнителната заповед, казвайки, че е „страхотно да видим нарастващия интерес на администрацията на Байдън към цифровите активи“.

Етикети:
САЩ, крипто, Джо Байдън, Бен Лаболт
Водещи новини

Андрей Новаков: Еврозоната и Шенген трябва да вървят ръка за ръка

Коментар на Андрей Новаков
18:53, 28 Февр 24

Терминалът за втечнен газ в Александруполис започва работа на 30 април

17:08, 28 Февр 24

Радан Кънев: Българската икономика се представя по-добре от българската политика

Коментар на Радан Кънев
16:10, 28 Февр 24

Подкрепата от Банката на ЕС за България се е увеличила над два пъти

13:35, 28 Февр 24

ПП-ДБ настояват за нови ВСС и главен прокурор, за да влязат в коалиция с ГЕРБ

12:24, 28 Февр 24

Най-нови

Андрей Новаков: Еврозоната и Шенген трябва да вървят ръка за ръка

Коментар на Андрей Новаков
18:53, 28 Февр 24

Със или без САЩ, не може да позволим на Русия да спечели, заяви Фон дер Лайен

18:01, 28 Февр 24

Терминалът за втечнен газ в Александруполис започва работа на 30 април

17:08, 28 Февр 24

Радан Кънев: Българската икономика се представя по-добре от българската политика

Коментар на Радан Кънев
16:10, 28 Февр 24

Кристалина Георгиева: Не съм фокусирана върху търсенето на втори мандат като шеф на МВФ

14:55, 28 Февр 24

Още от Крипто