Биткойн търговците планират да спечелят от евентуалния скок на BTC

16:00, 23 октомври 2022
Търговците, които вярват, че BTC ще надхвърли $20 000, биха могли да използват тази нискорискова стратегия за опции, за да направят дълъг бичи залог
търговците очакват увеличение на цената на биткойна през следващите няколко месеца.
Анализаторите очакват увеличение на цената през следващите няколко месеца

Биткойн влезе във възходящ канал в средата на септември и продължи да се търгува на близо $19 500. Анализаторите очакват увеличение на цената през следващите няколко месеца.


Въпреки възстановяването на цената на биткойн над $20 000, инвеститорите се опасяват от въздействието на евентуален срив на фондовия пазар, тъй като централните банки продължават да увеличават лихвените проценти, за да ограничат инфлацията.

Като се има предвид постоянната несигурност, причинена от макроикономическите фактори, стратегията, която носи печалби в диапазона от $21 000 до $28 000, като същевременно ограничава загубите под $19 000, изглежда най-разумна. В този смисъл пазарите на опции осигуряват повече гъвкавост за разработване на персонализирани стратегии.

Продажбата на пут опции за възходяща експозиция

За да увеличат максимално възвръщаемостта, инвеститорите биха могли да обмислят стратегията за опции Iron Condor, която е леко изкривена за възходящ резултат. Въпреки че пут опцията предоставя на своя купувач привилегията да продаде актив на фиксирана цена в бъдеще – продажбата на този инструмент предлага излагане на цената нагоре.

Горният пример е зададен с помощта на опциите на BTC от 25 ноември в Deribit. За да започне търговията, купувачът трябва да скъси (продаде) един договор от $23 000 кол и пут опции. След това купувачът трябва да повтори процедурата за опциите от $25 000.

За защита срещу екстремни ценови движения е използвана пут опция от $19 000. Следователно ще са необходими 2,6 договора в зависимост от цената, платена за останалите договори.

И накрая, ако цената на биткойн скочи над $32 000, купувачът ще трябва да придобие 1,6 договора за кол опции, за да ограничи потенциалната загуба на стратегията.

Максималната печалба е 2 пъти по-голяма от потенциалната загуба

Въпреки че броят на договорите в горния пример цели максимална печалба от BTC 0,30 ($5700) и потенциална загуба от 0,135 BTC ($2560), повечето борси за деривати приемат поръчки до 0,10 договора. В резултат на това стратегията носи нетна печалба, ако Bitcoin се търгува между $20 000 и $29 600 (+56%) на 25 ноември.

Максималната нетна печалба възниква между $23 000 и $25 000, което води до възвръщаемост повече от два пъти по-висока от потенциалната загуба. Освен това, с 35 дни до датата на изтичане, тази стратегия дава спокойствие на притежателя — за разлика от фючърсната търговия, която идва с присъщ риск от ликвидация.

Етикети:
криптовалути, биткой, инвеститори
Още от Крипто